Nisam se baš najpreciznije izrazio. Pravilnije je „SCnet-Partners udara svim silama“, ili još bolje: Direktor SCnet-Partners, Robert Paušić (slika desno) udara svim silama. Krenuo je u napad, i to baš na ovaj blog jer želi da skrene pažnju svom stadu da je prethodnu firmu ostavio u dugovima (link za temu ako ste propustili), da je odjebao akcionare stare firme, da se protiv njega vode sudski procesi zbog obmane i prevare (nešto više o tome na kraju teksta), i da kako-god je moguće zadrži svoje ovce u verovanju kako će zaraditi-povratiti uložen novac i vreme, i naravno da regrutuje nove naivčine, koje će progutati žvaku o bajci kako su pare uplaćene na račun SCnet-Partners „samo njihov novac koji mogu potrošiti“. Cilj napada: skinuti ovaj blog sa pretrage, tj. da kad neko u Google otkuca scnet, mlm, istina, prevara dobije neki od Paušićevih prijateljskih lokacija.

Jer Shopping Center Network AD, skraćeno ime SCnet AD koje su do pre nekoliko meseci i godinama unazad koristili suosnivači Dragan Fratrić, Paušić i bliski saradnici, je praktično otišao u istoriju. Još uvek se u APR-u vodi kao aktivno društvo ali po svemu što smo saznali do sada, bivši partneri u zločinu su se razišli, pa je Fratrić prvo osuo drvlje i kamenje na svog bivšeg velikog prijatelja (pogledati komentare i slike u ovoj temi) da bi ga potom sa svojim ljudima smenio sa mesta direktora. Paušić mu nije ostao dužan i odneo je celu ekipu, sajt, dokumentaciju i ostatak para sa sobom u novu firmu „SCnet-Partners“ (osnovan sa kapitalom od 1000 dinara). Pri tome su obojica dokazali moj tekst o repiramidizaciji unutar MLM-a – ubiješ firmu i osnuješ (odeš u) drugu sličnog naziva, a dugove će neko drugi da snosi i plaća, ili će ceo proces da se otaljava i vuče po sudovima u Srbiji do iznemoglosti.

I jednom i drugom sad odgovara ova pat pozicija jer će svako kod svog stada prebacivati krivicu na onog drugog. Slušati Paušića kako izbegava da spomene Fratrića već koristi izraz neprijatelji SCnet-a na jutarnjim treninzima je tragikomično, niti se on nešto naročito potrudio da objasni kako je došlo do razlaza između nekadašnjih velikih prijatelja i partnera. Još kad sebe opisuje kao spasioca koji je sprečio da se firma ugasi, govori dovoljno o njegovom mentalnom sklopu.

Imao sam prilike da pogledam njegov jutarnji trening za dan 1. februar 2017 (zahvaljujem osobi koja mi je dostavila snimak), pa da prepričam utiske:

  • pored bloga mlmistina, otvorio je scnetistina i (veliko iznenađenje) mlmprevara tačka com
  • da baš tako, prekopirao je naziv ovog bloga i napravio svoj blog sličnog naziva
  • to je njegov odgovor na (neprijatno) iznenađenje koje je doživeo kada sam ubacio kategoriju, temu i podnaslov mlmistina, te se moj blog našao u pretrazi za dotične reči i to veoma visoko kotiran
  • on je sad ubeđen da će korišćenjem domena mlmprevara tačka com, nadvisiti ovaj blog
  • plus smehotresna izjava da on mene ne mrzi već me razume zbog silnih prevara koje se, kako on kaže, predstavljaju kao MLM, i kako iz neznanja svi koji pratite ovaj blog i moja malenkost imamo pogrešnu sliku o SCnetu

Moram pre svega da se zahvalim Robertu Paušiću što je uspeo da dokaže čuvenu Gandijevu:

„Prvo te ignorišu, pa ti se smeju, pa se bore protiv tebe, na kraju ti pobediš“

Upravo je to bio slučaj sa ovim blogom. Prvo su mu se smejali, pa su ga ignorisali, sad smo zvanično u trećem stadijumu. Pobeda znači nije toliko daleko.

Uz to, moram još par pitanja da mu postavim jer je danas nedvosmisleno dokazao da čita i prati ovaj blog. Dakle, Paušiću, da li stvarno misliš da sam toliko glup, pa da ne primetim da je domen mlmprevara slobodan za kupovinu ? Čak i da sam platio com domen, neko drugi bi kupio net, org, info itd…Oktriću ti jednu tajnu, samo sam čekao koja će budala da se upeca i kupi taj domen, i ne mogu da ti opšiem koliko mi je drago što si upravo ti ispao takva budala. Kako ću da se pozabavim tvojim bednim pokušajem biće jasno za par dana (a možda i pre). Da ne kvarim sad iznenađenje.

Još jedna činjenica mi je veoma draga: pošto je uzeo da gubi vreme blogujući protiv moje malenkosti, Paušić i njegovi slepi pratioci će zato trošiti dobar deo svog vremena i novca (jer vreme je novac) da piskaraju po svojim blogovima, komentarišu i klikću, umesto da smišljaju nove načine kako da vrbuju nove i isisavaju pare od starih naivčina. Još jedna pobeda za dobre momke i devojke.

Za kraj ovog teksta ostavljam jedan citat, a odnosi se na onaj deo vezan za tužbe:

ПОТРЕБНО ЈЕ ДА СВЕДОКУ, У ОВОЈ ПРАВНОЈ СТВАРИ, РОБЕРТУ ПАУШИЋУ, А ВАШЕМ ОСНИВАЧУ, УРУЧИТЕ ПОЗИВ ЗА РОЧИШТЕ ЗАКАЗАНО ЗА 14.02.2017. ГОДИНЕ У 12 ЧАСОВА

Da li da pogađam koliko scnetovaca će skupiti petlju i pitati svog poglavara o kakvom to ročištu je reč ?

Advertisements