Stanje sa donacijama i planovi za dalje

Donacije sam ubacio na blog pre više od godinu dana kao jednu vrstu eksperimenta, čisto da vidim kako će proći, a i da dam malo oduška našim dežurnim advokatima da imaju još nešto čime bi mogli da me dodatno gnjave i pljuju.

Dobio sam i danas pitanje u vezi njih, tako da sam uzeo da proverim kako stoji stanje. Razmišljao sam u toku cele prethodne krize da li bi mogao nešto od tih sredstava da iskoristim za finansiranje bloga na novoj adresi ali zbog problema sa pristupom usled moje lične nemarnosti, morao sam da idem zaobilaznim putem kako bi proverio stanje za svakog ponaosob.

I tako, nakon godinu i 4 meseca od dizanja teme sa donacijama, ukupno stanje je NULA.

Baš tako, ni jedna kriptovaluta nije donirana za rad ovog bloga. Ja sam još presrećan zbog toga, najviše što bi se sad pojeo živ da se neko zeznuo i uplatio, jer mogao bi samo da gledam te cifre i ništa više. Plus što bi to dolilo dodatno ulje na vatru dežurnim advokatima u fazonu kako sad želim opet da izvlačim pare vernim pratiocima bloga, a sa prethodnim donacijama radim ko zna šta. Eksperiment je u svakom slučaju uspeo i dovoljno je pokazao koliko su tačne priče i bajke da me finansiraju strane sile.

Nekima naravno ne vredi objašnjavati, i takvi će i dalje živeti u iluzijama da je neko moćan platio da se ovaj blog vrati iz suspenzije. Kad sam već kod suspenzija sigurno je da će se preći na novu adresu a da će originalni blog služiti samo kao rezerva i da reklamira novu lokaciju. Jednom se dogodila suspenzija i nema garancija da neće opet da se dogodi, iz bilo kojih razloga.

Pretpostavljam da će biti potreban i neki vid finansiranja pre ili kasnije, najverovatnije samo da bi se platio hosting na godišnjem nivou i to ću morati mnogo bolje da osmislim, da se lepo vidi koliko je dato i na šta je potrošeno. O tome nekom drugom prilikom, za sada je sve obezbeđeno za narednih godinu dana.

Zato je boje nastaviti na novom domenu, sa plaćenim hostingom i novim projektima kao što je već najavljena Lista MLM prevara(nata), koja će biti u fazonu Wikipedije i odvojena od bloga. Kratak opis firmi, njihov istorijat i kompenzacioni plan u kratkim crtama. Glavni deo će biti okrenut ka promoterima, njihovim izjavama, praćeno istorijatom prevara koje su reklamirali, zajedno sa slikama i video zapisima. Bez ikakvog pljuvanja, da bude maksimalno moguće objektivno, samo sa javno dostupnim materijalom. Špekulacije i nagađanja ići će direktno na sam blog.

Za početak će tu biti kompanije SCnet (stara poznata ekipa), ispraćeno citatima iz izveštaja tržišnog inspektora i dokumentima iz APR-a, a naročito gde su neke od nekadašnjih vodećih lica. Potom će ići ICI Finance, sa sačuvanim slikama i video zapisima, gde će na prvom mestu biti link ka njihovoj sada nepostojećoj web stranici. I kao treći će ići Onecoin, sve što imamo o samoj kompaniji, njenim fantomskim firmama Onelife a naročito fokus na sve poznate promotere pojedinačno. Šta su radili, šta su kenjali i gde su sada.

Prva dva primera biće jedan vid zagrevanja, dok će najveći posao biti oko Onecoin-a. Kad su u pitanju opis firme i njenih krakova tu će moći da se iskoristi wikipedija na engleskom i drugi dostupni materijali. Recimo trebaće i tekst o Ruži Ignjatovoj da se ubaci, ali tu će već pomoći neki od domaćih tekstova. Potom Planet program, FLP i sve ono što je preostalo a nije se mnogo spominjalo do sada. U početku će se pisati o kompanijama protiv kojih postoje čvrsti dokazi o piramidalno-ponzi delovanju ili koje su već krahirale.

Dosta će tu biti posla i moraću da unajmim neke dobrovoljce da malo pripomognu, ali kad samo jedan poveći deo ovoga bude završen, mislim da ćemo imati jedan od najboljih online alata da odvrati ljude od ulaska u bilo koju novu ili staru MLM šemu: njihova reč protiv njih samih. Pojednostavljeno: sav arhiviran materijal što su uklonili nakon što je stara šema prsla ili nakon što su prešli u drugu prevaru.

One thought on “Stanje sa donacijama i planovi za dalje

  1. Bilo je nas koji smo zeljeli da doniramo ali ne koristimo kripto valute.Ako imas Paypal ili neki racun za donscije posalji na moj email.

Zatvoreno za komentare.

Gore ↑

%d bloggers like this: