Istine i zablude MLM-a

Ovo je lista karaterističnih neistina, obmana i zabluda vezanih za mrežni marketing tj. MLM. Lista još nije konačna i predmet je stalne revizije.

1. Zabluda: „Nisi uspeo u MLM-u, pa sad lupetaš po internetu“
Istina: MLM zagovornici smatraju da su najglasniji kritičari nekada bili članovi MLM-a ali da nisu uspeli i da je to glavni razlog zašto sada „pljuju“ po MLM-u. Kad im postavite pitanje kako definišu uspeh u MLM-u, uglavnom neće dobiti smislen odgovor. Na primer: odbiće da odgovore koliko zarađuju, počeće da navode primere kako se ovaj ili onaj obogatio samo tako bez činjenica koje nedvosmisleno mogu da potvrde takve tvrdnje. Zagovornici ne shvataju da se danas putem interneta svako može informisati o tome šta se konkretno krije iza podmukle fasade MLM-a.


2. Zabluda: „Ti se nikada nisi bavio MLM-om, i kao takav nemaš pravo da komentarišeš. Samo oni koji su u MLM-u mogu da pričaju o njemu“
Istina: Ovaj vid zablude se provlači već decenijama kroz MLM-ove, da o MLM-u zna da govori samo osoba koja je bila član karakterističnog MLM-a. Može se okvalifikovati kao standardna taktika sa ciljem diskreditacije nečijeg mišljenja. Direktno se napada kritičar umesto da se pruži smislen odgovor na nabrojane kritike (na primer: da više od 90% učesnika gubi novac u okviru MLM-a, da samo vlasnici profitiraju u celoj šemi, da su proizvodi preskupi i preuveličani, i tome slično). Cilj je isključiti kritičara iz dalje rasprave pod izgovorom da ako niste bili deo „mreže“ nemate prava da komentarišete, što je čist apsurd. Ovaj argument ne može da prođe jer ako bi se vodili tom logikom znači da bi o kriminalu mogli da sude samo bivši kriminalci, o drogama bivši narkomani, o prevari samo bivši prevaranti.


3. Zabluda: „I drugi poslovi su skloni padovima !“
Istina: Svaki posao može da propadne, svaka firma može iznenada da se zatvori. Međutim, ni jedan tradicionalni posao/biznis nema toliko izrazit procenat neuspeha i odustajanja, i da je dugi niz godina predmet velike kritike kao što je to slučaj MLM-a. Preko 90% učesnika ne ostvari profit, u stvari potroši više nego što zaradi. Veće su šanse kod dobitka na kladionici ili kocki (ne preporučujem, samo dajem primer) nego što je to kod MLM-a. Samo mali deo uspe da se izvuče sa pozitivnom nulom. Oni iole uspešni u MLM-u, u stvari nude svoju propalu šemu drugima ispod sebe kao veliku „biznis perspektivu“ (formiraju downline tj. stvaraju grupe ili „timove“ od svojih sledebenika koji rade jednu te istu stvar). Zaradu ostvaruju samo oni pri vrhu, što je marginalan procenat od ukupunog broja učesnika.


4. Zabluda: „Negativan si, gaziš po mojim snovima. Ti ne želiš da budem uspešan !“
Istina: MLM organizacije su svesne da će prijatelji, porodica, bilo ko sa iole kritičkim stavom ukazati na negativne strane i nelogičnosti MLM „biznisa“, tako da unapred pripremaju i obučavaju svoje članove kako da odreaguju kad im se postave neka neugodna pitanja. Inače se radi o jednom od najčešćih izgovora koji se upućuju prijateljima, rođacima i članovima porodice i brojna su svedočanstva o tome koliko su dati izgovori poput ovog doprineli stvaranju razdora unutar međusobnih odnosa članova MLM-a i njima bliskim osobama. Iz tih razloga MLM se smatra za komercijalnu sektu jer utiče na način razmišljanja svojih članova.


5. Zabluda: „Znam veliki broj njih koji rade za MLM kompanije, uspešni su i zarađuju ogroman novac !“
Istina: U biznisu nema ljubavi. Kad neko dobro zarađuje, teško da će deliti recept za svoj uspeh (samo još treba konkurencija da mu otima deo zarade) dok MLM promoteri Vas od starta bombarduju bajkama o boljem životu, o velikim zarada uz malo truda, i kako je neko tamo putem ovog „posla“ zaradio milione, avione, kamione…. Zapitajte se samo koliko osoba poznajete da su pri tom uspešne, a da se ne bave MLM-om, da Vam ne pričaju laži o svom poslu i ne pune glavu o životu iz snova.


6. Zabluda: „MLM nije ilegalan. MLM nije piramidalna šema“
Istina: Linija između legalnog MLM-a i piramidalne/ponzi šeme je izrazito tanka. U Srbiji (a i šire) ne postoji zakon o MLM-u, dok recimo u SAD postoji čitav niz klauzula i odredba koje treba ispuniti da bi se MLM smatrao legalnim. U Indiji je donošenje zakona bilo dugo u zastoju, dok nije puko skandal maja 2013. kada su se urušile dve velike MLM šeme o čemu će biti više reči u posebnoj temi. Vlasti u Indiji sad razmatraju da u potpunosti zabrane bavljenje MLM-om.


7. Zabluda: „MLM kompanije doniraju novac za dobrotvorne svrhe !“
Istina: Donira se novac članova a ne iz sopstvenih sredstava kompanije. Navodni dobrotvorni rad se radi sa ciljem stvaranja pozitivnog imidža u javnosti, kako bi se novi i stari članovi ubedili da je njihova kompanija jedan veliki dobrotvor i da ne može da bude prevara ako donira novac.


8. Zabluda: „Moja iskrena želja je da pomognem drugima (da budu lepši, vitki, zdraviji, finansijski nezavisni…)“
Istina: Ako je istina da se iza svega krije želja za pomaganjem drugima, zašto se onda uporno ignorišu jeftinije i zdravije alternative ? Umesto toga nude se preskupi sokovi, magnetni nakiti, precenjena parfimerija, neispitani suplementi, vitamini i preparati za mršavljenje. O finansijskim pogodnostima tek ne treba trošiti reči.


9. Zabluda: „MLM je budućnost. MLM koriste milioni. MLM svakim danom raste, i ulazi u sve pore društva. Uskoro će svi koristiti/raditi u MLM-u “
Istina: MLM nije budućnost, a nije ni sadašnjost. Facebook i Twitter koriste desetine i stotine miliona ljudi, pa opet nisu deo MLM-a. MLM postoji nešto više od 50 godina, pa se i dalje nalazi na margini društva. Ako je toliko dobar sistem, zašto ga ne koriste druge kompanije poput Apple, Samsung, Mercedes, Rolex ?


10. Zabluda: „Lupaš gluposti, nemaš pojma o čemu pričaš, ne znaš o čemu se radi !“
Istina: Direktan napad na kritičara, pozivanjem na neznanje i neupućenost. Uporedno gledano, sumnjam da bilo ko od MLMovaca zna razliku između piramide i ponzi šeme, tako da se ne treba mnogo obazirati na ove besmislene izlive besa, jer druge argumente nećete ni čuti. U ostalom, mnogi nisu svesni u šta su se uvukli, dok ih ne lupi po novčaniku ili dok ne zvecnu bukagije.


11. Zabluda: „Svuda danas imaš piramidu. Sve ti je danas piramida !“
Istina: Još jedno suludo poređenje. Da li direktori firmi i njihovi zaposleni dobijaju procenat za uvođenje novih zaposlenih ? Da li odeljenja za ljudske resurse uvode zaposlene, koji posle uvode druge zaposlene ? Jedno su organizacije zasnovane na hijerarhiji, a drugo piramidalne ponzi šeme. Vezano za prethodnu tačku, da se naslutiti ko više lupeta.


12. Zabluda: „U zadnjih mesec dana priključilo se X00.000 članova. To je siguran znak uspešnosti ! “
Istina: Zeek Rewards imao je nešto više od 2 miliona članova, od čega je preko 95% ostalo sa gubitkom nakon gašenja 2012 godine. Vlasnik je završio u zatvoru pod optužbom da je organizovao piramidalnu šemu, a ukupna šteta procenjuje se na preko 600 miliona dolara. To je najveća razotkrivena ponzi šema u Americi nakon Madof skandala, i nosi rekord po broju oštećenih. Apropo tome, pozivanje na brojke nema neko značenje, sem da će biti mnogo plakanja kad se šema uruši.


13. Zabluda: „MLM nije piramida jer postoji proizvod !“
Istina: U Americi su pozatvarali MLM kompanije sa proizvodom, jer im je proizvod služio samo kao pokriće za regrutovanje novih članova. Baš kao što je GEM collection radio kod nas. Tako da i pored proizvoda MLM može da bude piramida. Važi isto za MLM koji putem interneta nude reklamne alatke, knjige, autorespondere i slično. Ako je upotrebna (prava) vrednost proizvoda nepostojeća ili praktično minimalna, i služi samo da se uvedu novi članovi, znači da proizvod nije taj koji donosi zaradu. Priče o tome da daju jeftino proizvode koji su inače papreno skupi, slobodno zanemarite, jer sve što nude GDI, STIFORP, EMPOWER NETWORK i njima slične internet MLM šeme mogu da se nađu za mnogo manje pare negde čak i besplatno, bez potrebe ulaska u MLM.


14. Zabluda: „Ova kompanija je napravila pravu eksploziju na internetu ! Pogledajte ovde da bi ste se uverili !“
Istina: MLM biznis se od samog nastanka svodio na ubeđivanje drugih u navodnu uspešnost firme, čak i kada to nije bio slučaj. O uspešnosti firme mogu najbolje da posvedoče samo nezavisni izvori, a ne lažni recenzenti koje najčešće srećemo po internetu da bi Vam na kraju dali link da se učlanite kao njihov downline (sledbenik). Sukob interesa, međusobna konkurencija ? Ni jedan MLM se ne bavi tim pitanjima.


15. Zabluda: „MLM se izučava na mnogim ekonomskim fakultetima i poslovnim skolama u svetu. Harvardu, Stanfordu i mnogim drugim svetski priznatim univerzitetima.“
Istina: Od 1995. godine stav Harvarda je jasan: svako ko se usudi javno da spomene da se na Harvard poslovnoj školi izučava Multi Level Marketing može da očekuje tužbu u bliskoj budućnosti zbog iznošenja neistina.

„If the registrar’s office had a dollar for every call we’ve had over the years over whether Harvard Business School teaches multilevel marketing or has studies on it, we could throw a very nice Christmas party,“ reads one internal business-school memo. „This claim is harder to kill than a dandelion.“

What was once a nuisance now looks like grounds for potential defamation or libel lawsuits, says Frank J. Connors, a Harvard lawyer. Some handouts, for example, now claim – falsely –  that Harvard has conducted „extensive research in the network marketing industry,“ and that the business school calls multilevel marketing „a once-in-a-lifetime opportunity.“

Na Harvardu se iz oblasti marketinga izučava:

Consumer behavior
Social network marketing
Brand and customer management
Customer-driven innovation strategy
International marketing
High-technology and new media marketing
Social marketing
Business to business marketing

Social network marketing nema blage veze sa MLM-om ili sa network marketingom (mrežnim marketingom). Sam Harvard navodi:

Purchase decisions are influenced differently in social networks than in the brick-and-mortar world, says Harvard Business School professor Sunil Gupta. The key: Marketers should tap into the networking aspect of sites such as Facebook.

Izvor: http://hbswk.hbs.edu/item/6187.html
U kratkim crtama radi se o marketingu putem online društvenih mreža. Nema ni pomena MLM-a.

Kad su u pitanju univerziteti postoji samo jedan omanji koledž koji izdaje MLM zvanja i kurseve. Činjenica je da do 2012. nije postajala ni jedna obrazovna institucija koja je pružala MLM kurseve i zvanje iz oblasti MLM-a, iz čega se može izvući prost zaključak da su već decenijske tvrdnje MLM-a čiste izmišljotine. Harvard nikada nije držao kurseve iz MLM-a, nije ni Stanford, niti mnogi drugi univerziteti.


16. Zabluda: „Svi jako uspešni ljudi poput Donalda Trampa, Bili Gejtsa, Vorena Bafeta, Dzona Maksvela i na hiljade ostalih tvrde da je MLM biznis 21 veka“
Istina: Donald Tramp je propali investitor i skandal majstor, koga je najviše održalo bogatstvo koje je nasledio od svog oca. Banke ga tuže zbog kredita koje nije vratio, tuže ga zbog lažnog univerziteta, po medijima se provlači najviše zbog skandala i kontroverzi. Čega god se on latio propalo je. Nekoliko puta se pokušalo sa procenom njegovog bogatstva i svaki put je Tramp pretio tužbom.

Bil Gejts se nikad nije bavio MLM-om niti se bavi. Šta je on stvarno rekao na pitanje koji biznis je najisplativiji može se videti na ovom video klipu:

Spomenuo je IT industriju, industriju energije (korišćenje energije sunca i vetra), medicinu i farmaciju. Nema ni pomena MLM-a.

A što se tiče Bafeta, on se godinama bavio klasičnim biznisom i čim je postao vlasnik par MLM firmi, svi MLMovci su počeli da grakću kako se Bafet sad bavi MLM-om.

Na prazne priče poput ovih ne treba mnogo trošiti reči. Sve se vrti oko toga kako je neka poznata osoba izjavila nešto pozitivno u vezi MLM-a ili najčešće direktne prodaje, da bi ih MLM zagovornici uzdigli u nebesa. Uglavnom su u pitanju preuveličane izjave, plaćene reklame ili neistine. Na osnovu već iznesenih zabluda zaključak je jasan da se najčešće radi o ovom trećem.


17. Zabluda: „MLM je najbolja prilika za gradnju profesionalne karijere“ i „MLM je najbolje plaćeni posao“
Istina: Po ovom izvoru: http://www.usnews.com/news/articles/2013/03/29/the-10-highest-paid-jobs-in-america
u Americi su najbolje plaćeni medicinski stručnjaci, pa potom slede poslovi koji nisu vezani za medicinu.
Još jedna lista za najbolje plaćene poslove: http://www.myplan.com/careers/top-ten/highest-paying.php
Na prvoj i na drugoj listi naveden je marketing menadžer ali ne samoprozvani MLM menadžer već onaj klasičan, školovan, sa ispunjenim zahtevima i potrebama struke, kako bi se uspešno bavio svojim poslom: http://www.myplan.com/careers/marketing-managers/summary-11-2021.00.html


18. Zabluda: „MLM je način marketinga koji godišnje ima promet od 270 MILIJARDI DOLARA“
Istina: http://www.dsa.org/research/industry-statistics/
Prihod industrije za direktnu prodaju zajedno sa svim MLM kompanijama u Americi za 2012 godinu iznosio je 32 milijarde dolara. Kada se odbiju troškovi poslovanja, profit je još manji od te 32 milijarde. Na drugoj strani kompanija Walmart ostvarila je prihod od 400 milijardi. Internet gigant Amazon je ostvario prihod od 69 milijarde dolara za 2012 godinu. Ni Walmart ni Amazon se ne bave MLMom.
Brojke govore same po sebi koliko ima istine u toj suludoj tvrdnji.


27 thoughts on “Istine i zablude MLM-a

Add yours

 1. Daj Srbinu da radi zemlju, to je poniženje…
  Daj Srbinu da kopa kanale, nije to za njega…
  Daj Srbinu da radi nešto, nije to isplativo…
  Šta god mu dao, njemu ne valja…

  Spasiće nas Rusi, Amerikanci, Kinezi, EU, svemirci, itd…

  Kada bi se plaćalo filozofiranje i mešanje u tuđi lonac,
  bili bi milijarderi…

  I još kad bi mogla socijalna pomoć, kad bi moglo nešto
  na mufte, pa to je super…

  Dobro mi i postojimo, koliko radimo i šta radimo…
  Ne shvatamo da jedino sami sebi možemo da pomognemo,
  da li radili na njivi, da li radili Mrežni Marketing, ili nešto sasvim treće…

  A potom se okrenemo, prođu godine, gde si bio, nigde, sta si
  radio, ništa i drugi su krivi za sve, osim nas samih…

  Ko hoće da radi, uvek ce biti posla, ko neće, njemu ni komunizam,
  jedna velika prevara, gde su i najveći lenjivci uživali, nije valjao…

  Bože, smiluj se nama Srbima, neradnima i lenjima… 🙂 🙂

  1. Zasto si ti Mister Bean toliko ogorcen na Srbe? Necemo o politici ali isti ti Srbi su najbolji radnici u Nemackoj , Americi ili kada predju granicu. Problem je u nepostovanju zakona i anarhiji pa sljam ispliva na povrsinu. Ne moze da ne valja narod bilo koji, Kome ne valja svoj narod on ima veliki problem u glavi. Ti mozes da budes nezadovoljan sobom ili budalama koji su napravile ova sranja ne celim narodom.
   Da smo mi pravna drzava vi bi ste prosli kao lyones u Americi. Vi ste sljam kome ja omoguceno da ispliva na povrsinu. I opet vam Srbi ne valjaju. Ako ne postujes svoj narod ti onda ne postujes ni sebe.

   1. Siniša, da ne pravimo generalizacije ali uveren sam da nisu samo Srbi ti koji su među najboljim radnicima kad odu van granica svoje zemlje, naročito kad konačno budu prepoznati po svojoj vrednosti i znanju, nešto što im je uveliko bilo uskraćeno u sopstvenoj državi. Nikad nisam ni bio preterano ushićen tim busanjem u grudi kako je naš narod naj ovo ili naj ono, naročito kada kao narod dozvoljavamo mnogo toga, počevši od dovođenja na vlast ljudi bez trunke morala i stida, sa kupljenim diplomama i doktoratima, koji nisu ni prošli pored fakulteta a još manje uzeli knjigu u ruke. Padne helikopter, ministar se pravi blesav. Premijer trenira strogoću i nikom ništa. Predsednik koji lupeta čim otvori usta, ministar za vanredne situacije koji je redovno i vanredno mortus pijan. Mogu da idem u nedogled. Ni za prethodnu vlast i onu pre nje nemam lepih reči. Da ne spominjem tek policiju koja trenira strogoću, iživljavanje komunalaca, bahinalije državnih službenika, inspekcija itd…

    Gde god se okreneš sve sam kukolj i korov, ponekad samo ispliva neki častan izuzetak. Dok se toga ne rešimo, dok ne bude bila obrnuta situacija, nemamo mnogo čime da se hvalimo.

 2. Imate li informaciju da li se i (ako jeste) u kojoj MLM kompaniji obogatio cuveni Bob Proctor? Retko spominje MLM, cini se da je od skoro u tome ili je krio…

  1. Njegova supruga i ćerka su bili saradnici kompanije Vemma, gde mu se supruga najviše istakla, bar po zvanju koje je tamo stekla. On lično se trudio da bude u pozadini, kako ne bi drugi pomislili da ima sukob interesa. Više o tome imate ovde

 3. Koja je prica sa Jeunesse kompanijom? Kod nas su jos u zapecku, cini se. Hvala na odgovoru.

  1. Koliko mi je poznato, nevladina agencija TruthInAdvertising odradila je poveći ekspoze pomenute kompanije i zaključila da postoje velike sličnosti u poslovanju Jeunesse-a sa kompanijom Vemma, kojoj je FTC zabranio da se bavi MLM-om krajem 2015.
   Najupečatljive su svedočanstva sa slikama „pre i posle“, za koje je utvrđeno da su mahom pokradena sa drugih sajtova ili izmenjena u fotošopu.

   1. Pretpostavila sam., no zivo me je zanimalo jer se prijateljica nedavno ukljucila u tu pricu i po njenim recima & postovima, ona je prezadovoljna, dok je meni citava ta prica sumnjiva. Hvala na odgovoru.

    1. Bas ste nasli mjesto da dobijete odgovor , a znate unaprijed da su protiv i nece vam dati ni jednu lijepu riječ. Pa gori ste vi, trazite odgovor na drugom neutralnom mjestu ili od ljudi koji rade te poslove profesionalno. A ne samo se registrirao i ne ide mu. Pocnite razmisljati svojom glavom i sva ce prodaja ici kroz MLm firme. Pa to je usluga boze moj, kao i svaka druga. Samo MLM je reklamiranje od usta do uha, sa živim ljudima, a ne mrtvim kao ovi anti sve.

 4. Svarno nekapiram cemu potreba da se ovoliko pljuje po MLM.Mislim sve sto pisete je istina i to je veoma ocigledno.Jedino sto mi pada na pamet je da ste pukli pare ulazuci u MLM i sad se nesto tripujete.Vecina ljudi zna da nema para bez motike a ovima koji neznaju vasi tekstovi nece puno pomoci.Prestanite da gubite vreme na gluposti i radite nesto pametno bicete manje ogorceni.

  1. Nikad nisam bio u MLM-u niti sam pukao pare na MLM. Pišem protiv MLM-a iz istog razloga što drugi pišu protiv konzumacije droga i alkohola. Baš zato što ne želim narkomane i alkoholičare u svojoj okolini isto tako ne želim MLM manipulatore i prevarante u svojoj okolini, niti želim da drugi prođu kroz takav pakao u kome najviše propati porodica i rodbina.

 5. Autor ovoga bloga AntiMLMSrbija uništio je tri firme u kojima je radio jer je proneverio odnosno pokrao iz njih ogroman novac.
  Zato misli da su svi prevaranti kao i on.
  Nemogu verovati da ovakav prevarant, može ovako nešto napisati za druge firme koje pošteno rade, i nemogu verovati da je još na slobodi.
  Zavidan je ovim firmama koje pošteno rade, jer se u njih nemože zaposliti, da i njih pokrade i uništi.

  1. Autor ovog bloga je AntiMLMSrbija ne Antiprevarant.
   Drugo, ni jedna od firmi u kojim sam radio nije uništena, ima ih sigurno više od 3, a proneverama se nebavim.
   Ne znam za mog kolegu antiprevaranta ali siguran sam da ni on ne spada u grupu lopova i hoštaplera kakve obično susrećemo kao predstavnike kompanija koje ovde spominjemo i zajedno kritikujemo.
   Tako da mogu samo da zaključim da imate pogrešne informacije o vlasniku ovog bloga.

 6. da i ovde odgovorim ovom hohstapleru Antiprevarantbr1.
  Posto se kidaju od nemoci pokusavaju da izmisljaju stvari.Ne znam na koga je mislio ali je ovo cista provokacija jer vise nemaju nikakav argument na koji se mogu pozvati.
  Ajde prijatelju ime i prezime,ime firmi ko je sta uradio izvoli

 7. Autor bloga AntiMLMSrbija uništio je tri firme u kojima je radio jer je proneverio odnosno pokrao iz njih ogroman novac.
  Zato misli da su svi prevaranti kao i on.
  Nemogu verovati da ovakav prevarant, može ovako nešto napisati za druge firme koje pošteno rade, i nemogu verovati da je još na slobodi.
  Zavidan je ovim firmama koje pošteno rade, jer se u njih nemože zaposliti, da i njih pokrade i uništi.

 8. Proverio sam i saznao.
  Autor ovoga bloga AntiMLMSrbija uništio je tri firme u kojima je radio jer je proneverio odnosno pokrao iz njih ogroman novac.
  Zato misli da su svi prevaranti kao i on.
  Nemogu verovati da ovakav prevarant, može ovako nešto napisati za druge firme koje pošteno rade, i nemogu verovati da je još na slobodi.
  Zavidan je ovim firmama koje pošteno rade, jer se u njih nemože zaposliti, da i njih pokrade i uništi.

 9. Točno se uspaničili ovi Onecoineri, level ove pisanije je smiješan. Sa broda su pobjegli svi, još je ostao pokoji konobar i ložači uglja. The end is near 😉

 10. Da iznesem svoju pricu posle mnogo godina cutanja kako sam pevaren sa mlm kompanijom Emgoldex koja navodno radi sa zlatom. Jedan moj prijatelj, sada bivsi prijatelj Aleksandar Stanisavljevic-Sandi iz Stare Pazove ponudio mi je da preko njega udjem u mlm semu firme Emgoldex, rekao mi je da je u pitanje ulaganje u zlato i uclanjenje drugih ljudi da isto ulazu u zlato i od svakog clana ja imam zaradu. Ako budem zeleo da odustanem, rekao mi je da mogu da podignem svojih 150 eura koje sam uplatio, novac sam njemu dao i on je rekao da ce to uplatiti. Kada je navodno uplatio dobio sam svoju online kancelariju na sajtu i video sebe u tabeli sa ostalim ljudima, tu sam imao zadatak da nadjem jos dvoje ljudi koji ce da se uclane preko mene. Posto nisam mogao da nadjem ni jednu osobu koju bi uclanio rekao sam da zelim da izadjem iz seme i da podignem svoj novac i odmah nakon toga sam banovan sa sajta i svoj novac nikad nisam dobio. Nakon toga mi je Aleksandar Stanisavljevic-Sandi hakovao google adsense nalog preko kojeg sam zaradjivao od google reklama i pokusao da preusmeri moju zaradu na sebe, na srecu uspeo sam da vratim hakovan nalog. Sandi je prvo negirao da je hteo da me prevari a posle mi je priznao da me je prevario jer mu je otac bolestan pa je bio ocajan i trebalo mu je novca, molio me da mu oprostim i da nastavimo da se druzimo, nakon toga sam prekinuo sve kontakte sa njim.

  1. Dobro ste prošli, ako posmatramo vaše učešće u MLMu prvo sa strane novca. 150 evra nije velika suma ako uporedimo koliko su drugi znali da ulože u sličnim prevarama (od 500 do 10000 evra i više), s druge strane niste mnogo vremena ni proveli u šemi (sreća), da bi ste se od izmanipulisane osobe pretvorili u manipulatora i lopova kao vaš bivši prijatelj. Samo neki od razloga zašto mrežni marketing treba zakonom zabraniti.

 11. Koliko samo ovde ima negativne energije. Mnogi nisu naucili da dok govore o drugima, govore o sebi. Bila to osoba ili kompanija, apsolutno je nebitno. Samo sam svratio da vidim kome je to dosadno pa ima vremena da kucka ovakve blogove. Pozz

 12. nije to negativna energija lionesovcu vec cista istina,to sto tebe boli to je vec druga stvar.A te fraze dok govore o drugima govore o sebi idi pa nabi u dupe onome kome te tako ucio.
  Cinjenica je da vama MLM sektasima bolje tamo ulazi nego u glavu zar ne?

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gore ↑

%d bloggers like this: