Donacije

Suprotno bilo čijem mišljenju ovaj blog nije finansiran od stranih sila, MLM konkurencije, bitcoin zajednice, masona, reklama i tome sličnih koještarija. O finansijama ste mogli već da pročitate u tekstu O meni, osim ako ste prvi put ovde ili niste u dovoljnoj meri upoznati sa mojim aktivizmom, koji je inače usmeren protiv svih firmi i pojedinaca koji se bave mrežnim marketingom (skraćeno MLM). U tom slučaju sve vam je oprošteno. U suprotnom svratite na pomenutu temu.

Napomena: Ako ne želite da iščitate naredan tekst ispod a tiče se razloga zašto i zbog čega donacije (ima ih dosta), nego vas interesuju samo  kako, gde i čime donirati kliknite OVDE da bi ste skočili direktno na taj deo.

Zašto donacije

Elem, spominjao sam već ranije u nekom od komentara (zaboravio sam tačno koji) da ću pokrenuti deo sa donacijama. Najlepše a i najlakše bi bilo da ostavim svoj žiro račun pa ko smatra da zaslužujem da budem nagrađen ili potpomognut na neki način, eto prilike za lako i sigurno slanje para. Međutim, nije sve tako jednostavno. Problem je što sam svojim aktivnostima navukao bes mnogih prevaranta i manipulatora, koji se ne bi libili da me izvedu na sud (a možda i nešto gore), pa bi bilo ko u onom vicu: dok ti objasniš odoše jaja.

U mom slučaju bi bilo dok se ja iscimam sa sudom, odoše i pare i vreme, a prevara prsne za 4-5 godina, i onda džaba krečenje. Kako to rade u SAD-u, prevaranti potežu za tužbom upravo da bi ućutkali ili uznemiravali kritičare i tako ih zaplašili / odvratili od daljeg pisanja. Najbolji primer vam je bloger LazyManAndMoney koji je vodio veliku pravnu bitku sa kompanijom Lifevantage / Protandim, ali je zbog manjka finansija pristao na poravnjanje, te je zbog toga bio prinuđen da ukloni celokupan tekst i sajt gde se bavio ovom prevarom. Nešto od sačuvanog materijala je ostalo po arhivama:

web.archive.org/web/20121001105231/http://www.protandimscams.com/
web.archive.org/web/20130806183256/http://www.lazymanandmoney.com/lifevantage-protandim-scam/

Možete se sami uveriti koliko samo vremena i para je utrošio kako bi skrenuo drugima pažnju na ovu prevaru. Radio je to anonimno dok mu nisu razotkrili identitet. Onda su krenule tužbe, uznemiravanja pa i pretnje smrću:

web.archive.org/web/20140722042854/http://static.lazymanandmoney.com/images/2014/05/lifeVantageThreat.jpg
web.archive.org/web/20140812071636/http://www.juicescam.com/monavie-distributor-glenn-siesser-threatens-to-kill-me/

Linkove namerno ostavljam ovako nedovršene, ne bih da ih pokupe botovi i da posle budu maknuti iz arhive. Razlozi zbog čega je sama priča bitna je zbog objave sa ovog linka https://www.truthinadvertising.org/lifevantage-faces-pyramid-scheme-lawsuit/ gde je protiv pomenute kompanije Lifevantage pokrenuta velika tužba zbog žalbi da se radi o piramidalnoj šemi. 3 – 4 godine nakon što su sklonili tekstove glavnog kritičara sa interneta…

Na kraju proizilazi da je on godinama unazad bio u pravu, ali ko će sad da mu vrati izgubljene živce, vreme i novac. Još treba čekati da se novi sudski proces okonča, a i to može potrajati godinama, da bi on nakon toga možda razmišljao o nekoj tužbi i naplati za duševni bol,  i da mu se dozvoli da ponovo objavi prethodno uklonjene tekstove.

Što se mene lično tiče ne bih da prolazim kroz iste / slične iglene uši, plus ovo je balkan, banana država, bespravna po svim merilima i uopšte ne želim da razmišljam o tome šta može da se desi meni i mojoj porodici.

Zato sve donacije idu preko kriptovaluta. Imam dole listu, pa odaberite onu koja vam najviše odgovara, i čija sredstva posedujete.

Doniranjem ne znači da ćete uticati na moju rad i politiku / odnos prema pojedincima ili firmama, mada ne ostaje isključeno u zavisnosti od donacija i ako ih uopšte bude (skeptičan sam), da se angažujem više oko pisanja kritičkih tekstova. Bilo bi idealno da mogu da živim samo od donacija i rada na ovom blogu, ali realno šanse za tako nešto se mere u promilima.

Same donacije predstavljaju jedan svojevrsan eksperiment sa moje strane, da vidim da li će imati neku svrhu ili ne. Biće aktivni do naredne godine (2020), pa ako se pokaže da nema neke vajde sleduje im gašenje. Moći ćete sami da se uverite koliko je donacija stiglo putem blockchain-a, ili da se bar smejete praznini mojih elektronskih novčanika.

Moji planovi s novcem

Pa da ih potrošim na žene i piće kao svako tipično muško. Niste možda očekivali nešto drugo ?

Dobro, šalim se malo. Nemam pojma koliko će para stići, nemam neka velika očekivanja. Mislim da kad bi stiglo mesečno (konstantno) oko 10 do 30 evra da bih mogao za nekih 10-15 meseci da platim nekog prevodioca da odradi prevod za knjigu Merchants of Deception. Uslov je da prevodilac prihvati plaćanje u kriptovalutama.

Mojim trenutnim ritmom prevođenje neće biti gotovo do 2025. Plan bi bio da u okviru knjige ubacim, slike i tekst sa ugašenog sajta (primer: autor knjige sa osnivačem Amway-a Rich de Vos-om http://www.transgallaxys.com/~emerald/legacy.html), i da na kraju dodam stranu ili dve o sadašnjim dešavanjima u MLM svetu. Knjigu bi delio besplatno u elektronskoj formi. Ne znam koliko bi koštalo da se odštampa minimalno tipa 200 primeraka i proda po ceni štampe. Namera mi nije da profitiram na knjizi nego da što više ljudi upoznam sa ovom pošasti  a oko štampanja i plaćanja štampe nemam blage veze. Još bi neko morao da odradi celokupnu operaciju bez mene (razlozi su valjda jasni), tako da od štampe u papirnom obliku sigurno neće biti ništa.

Kako donirati

Donacije idu samo preko kriptovaluta, i to neke od dole navedenih. Otvoren sam i za predloge ako treba dodati još neku. Da bi ste donirali, potrebno je da posedujete elektronski novčanik sa jednom od izlistanih valuta i da prosledite iznos na adresu (podebljano). Na vama je da odlučite koliko ćete da pošaljete (koliko smatrate da sam zaslužio).

OBAVEŠTENJE:

ZBOG SKORAŠNJIH PROBLEMA OKO BLOGA I MOJE LIČNE NEMARNOSTI MOLIM DA SE DO DALJNEG NE ŠALJU BILO KAKVE DONACIJE DOK NE POTVRDIM DA IMAM PRISTUP NAVEDENIM KRIPTONOVČANICIMA.

HVALA NA RAZUMEVANJU.

17iHN7NQ7VN6F15RpBcnFAroQHHeEBEcBg  – Bitcoin cash

  • stanje na 22/04/2020 – 0 (nula)

LNqmDUQqYzYgJEcmp5LBqNetyTk1QR7Ydz – Litecoin

  • stanje na 22/04/2020 – 0 (nula)

Xo1DN9AHB9CHihqv1WtmGnjXcze1LPPXUf – Dash

  • nepostojeća adresa – verovatno nula

0x37243c5bd40c442ACd096D62412580f0Ce8aa37c – Ethereum classic

  • stanje na 22/04/2020 – nula

t1ZFrxtGMxcatuJWokVYLe8YWJSY8Y5UJTh – Z-cash

  • stanje na 22/04/2020 – nula

DNN8jQkCAHu8QFAC9G8ZibFgLYm89VPHtr – Dodge

  • stanje na 22/04/2020 – nula

Gore ↑

%d bloggers like this: