Krah jednog klona

4. aprila Australijski mediji preneli su vest o kolapsu „potrošačkog udruženja“ Go Aspire, poznatim i pod imenom Aspire Worldwide. Zašto sam uzeo da pišem o kompaniji o kojoj niko nije čuo na ovim prostorima ? Zato što se radi o 100% kopiji Lyoness-a i upravo nam daje primer kako bi izgledala sudbina Lyoness-a, da se isti nije širio po svim okolnim državama i kontinentima.

Smatra se da je 1000 investitora Aspire-a izgubilo preko 5 miliona dolara, od kojih je 40 potražilo pravnu pomoć. Kako kažu investitori kompanija je postala insolventna nekoliko meseci nakon što su pristali da „franšizni ugovori“ (plaćeni i po nekoliko stotina hiljada dolara) budu pretočeni u akcije sada već bezvredne kompanije.

Tačan broj investitora još uvek se utvrđuje. Bivši član kompanije sastavio je bazu od 698 osoba ali smatra da postoji 400 članova koji su bili od nastanka firme ali su kasnije isključeni zbog neplaćanja obaveza.

Pokušaji da se dođe do bračnih parova – osnivača firme nisu uspeli jer nije poznato gde se nalaze Andrew Terence Hansen, Wendy May Hansen, Philip Gordon Watts i Sally Anne Watts.

Ova četvorka je već poznata od ranije po tome što su bili umešani u promociji Lyoness po Australiji tokom septembra 2011 do aprila 2012 kao tim „Global Go Getters“, da bi potom osnovali sopstvenu kompaniju Aspire Worldwide, koja je u potpunosti iskopirala Lyoness sistem. Koliko je malo bilo razlika govore iskustva saradnika koji su bili deo Lyoness-a:

Kaže da je uplatila 3000 dolara da bude deo šeme u 2011, nakon što je odgledala snimke treninga gospodina Hansena. Aspire webinare gleda kao deja vu: „Ovo je užasno, apsolutno užasno. Morala sam da isključim, nisam više mogla da gledam. Ista priča od reči do reči. Muka mi je.“

„Slušala sam njegove Lyoness webinare gde nam je obećavao planetu, tri puta nedeljno – Utorkom, Četvrtkom i Subotom – mesecima i mesecima. Mi smo bili ubeđeni da je sve legitimno.

Članovima Aspire baš kao i Lyonessovcima, obećan je pasivan prihod tako što će vrbovati nove članove i omanje kompanije, koji će uplaćivati od 3000 do 30000 dolara za članstvo u sistemu. U jednom od promotivnih video klipova Hansen je govorio kako bi svaki član mogao da zaradi preko 180000 dolara na godišnjem nivou samo ako bi uspeo da priključi osam do devet omanjih biznisa.

Jedan od oštećenih, Adrian Simule, kaže da se priključio kompaniji Aspire toko 2013, nakon što je čuo za nju od poznanika (zahvaljujući kome je prethodno izgubio 5000 dolara u propaloj šemi Banners Brokers). Uplatio je 1600 dolara kao početnu investiciju da bi na kraju izašao sa nešto manje od 30.000 dolara gubitka na ime obuke i franšizinga, uključujući izgubljene provizije i troškove putovanja. Sam kaže da je potrošio ličnu ušteđevinu čekajući da kompanija ispuni sva ta silna obećanja koja nikako nisu uspevala da zažive (Primedba Anti: Slično imamo kod svih MLM šema sa povratom novca – Lyoness, SCnet, Flexkom itd – gde nikada nisu ispunili ono što su obećavali. Primer: Čuvena faza 3 kod Lyoness-a, po kojoj će kompanija imati milione i milione potrošača. Prošle godine a od toga ni dan danas nema ništa): „Obećali su Android aplikaciju, nikada se nije pojavila. Obećali su kreditnu karticu da bi posle rekli da je to tako staromodno.“

Simule kaže da se njegov svet urušio: „Mogao sam da kupim kuću. Izgubio sam većinu svojih klijenata. Ljudi koji su mi do nedavno bili bliski ne žele da imaju ništa sa mnom zato što sam promovisao Aspire.“

Sue iz Zapadne Australije kaže da je stavila hipoteku na kuću da bi podigla 23000 dolara koje je uložila u Aspire. Ona je takođe napustila svoj posao sa snom da će postati profesionalni biznis trener. Čak je u jednom trenutku prodala sav svoj nakit, venčani i verenički prsten smatrajući da će sve to nadoknaditi kad posao bude krenuo. Priznaje da je zaradila samo 500 dolara u 2015. Kaže da joj više nije stalo do izgubljenog novca, koliko do toga da se zaustave i spreče odgovorni da opet urade nešto slično.

Jedan biznismen iz Perta, koji je želeo da ostane anoniman, je izgubio preko 300000 dolara plaćajući nekoliko licenci. „Koncept je izgledao dobro ali praktično ništa nije odrađeno kako su pričali.“ Opisuje celi situaciju kao „sjebanu“. Za njega: „To je emocionalni kolaps, finansijski kolaps, društveni kolaps, poslovni kolaps“. „Jedna velika dimna zavesa“ – kako kaže.

„Neki su izgubili svoj posao, napustili svoj posao, nisu više u stanju da uzmu kredit, izgubili su odnose sa drugima i svoje prijatelje“

Craig Salamone smatra da je jedan od malog broja srećnika koji su uspeli da povrate svoju početnu investiciju. On je uložio 3000 dolara u licencu kao vlasnik restorana u gradu Jandakot i najviše zbog toga što su se u njegovom restoranu održavali seminari Aspire-a uspeo je da zaradi oko 4000 dolara. Sam kaže da je samo zahvaljujući tome dobro prošao inače bi verovatno propao da je poput većine članova uplatio u licence za obuku.

Čak su u jednom trenutku čelnici kompanije Aspire pustili vest kako su dobili ponudu za otkup od strane jednog od velike trojke – Visa, Amex, MasterCard. „Pitali smo ih zašto nisu prihvatili tu ponudu ? Pitali smo ih gde su dokazi da je došlo do te ponude ?“ – čudio se Salamone. On pretpostavlja da je veliki deo para otišao na putovanja po Australiji i svetu (Aspire održao veliki seminar u Dubaiju).

Lisa Smith, samohrana majka iz Perta, izgubila je 29000 dolara. „Rečeno nam je da ćemo zarađivati po 49000 mesečno. Rekli su nam da ćemo biti plaćeni za održavanje seminara, da ćemo biti poznati u celom svetu. Toliko toga su nam ispričali, da se osećaš poput idiota kad sagledaš sve to unazad.“

„Verovali smo u svaku reč“

Hansen je svoje sledbenike izložio neprestanim webinarima, seminarima, obukama, često i po nekoliko puta nedeljno (Zvučni poznato ? – prim. Anti). Jedan od oštećenih članova je napisao svojim  kolegama sledeće: „Verovali smo u svaku reč ! Ali šta su oni konkretno isporučili ? Koji potencijal su realizovali ? Šta su održali od obećanja ? Ništa !“ „Koja to profesija prodaje potencijal, pruža preterana obećanja ali nikada ih ne ispuni ? Da li smo podpali pod uticaj prodavca zmijskog ulja ?“

29 Oktobra 2015, gospodin Watts (jedan od osnivača) je potpisao zahtev da se kompanija ukloni iz Australijskog registra bez obzira što su najveći deo članstva činile osobe iz Australije dok je samo manji deo bio Britanskog porekla. Prethodni period obeležili su bezuspešni pokušaji Aspire-a da se proširi van Australije i Velike Britanije.

Četiri meseca kasnije, 17 Februara 2016, Watts je obavestio članove da je kompanija prestala sa radom zbog insolventnosti. U poruci koju je prosledio saradnicima naveo je da kompanija nema finansijska sredstva da nastavi sa daljim radom, niti on sam može da iz svog džepa finansira dalji rad kompanije jer od jula 2015 nije bio isplaćen za svoj rad.

Zahtev da se pooštri zakon prema piramidalnim šemama

Gerard Brodi, izvršni direktor CLAC-a (Consumer Action Law Centre) kaže da je ovaj slučaj ukazao da se moraju preispitati zakoni o piramidalnoj prodaji unutar Australijskog zakona o zaštiti potrošača.

„Očigledno je da su piramidalne šeme definisane preusko unutar zakona. Već sam ranije naznačio da su multi level marketing šeme veoma rizične i da može biti veoma teško da povratite svoj novac ako stvari krenu nagore i to je ono što se dogodilo u ovom slučaju.“

Gospodin Brodi kaže da je previše kasno za žrtve Aspire-a. „Definicije moraju biti proširene kako bi se lakše nahvatale ove šeme i bile stavljene van zakona. Trenutno je veoma teško da budu uspešno procesuirane“.

Izvor


Neka moja razmišljanja na ovu temu se odnose upravo na stavove gospodina Brodija, gde sami možemo da vidimo da sa legalne strane veoma teško procesirati ne samo Aspire, već SVE MLM promotere, naročito one sa najvećom odgovornošću. Zato je proces ACCC protiv Lyoness-a doživeo neuspeh jer nisu formulisali tužbu na najbolji mogući način, a i potom je isti odustao od žalbenog procesa zbog manjka novčanih sredstava. I to sve u mnogo uređenijoj državi nego što su to države ex-Yu.

A činjenica je da će Lyoness pre ili kasnije doći do iste tačke gde je završio Aspire. Poljski Lyoness napustilo je 20000 članova, Mathias Vorbach PR kompanije je takođe otišao krajem 2015 (pojavljuje se u 10. minutu snimka), a kod nas se veliki broj lokalnih promotera prešaltovao u Onecoin.

Da se ne zaboravi (preuzeto iz ove teme):

Lokalni promoteri

Na youtube su okačeni promotivni klipovi Lyconeta na hrvatskom i bosanskom. Na srpskom nema, pretpostavka je da se, kao i do sada, sve drži pod velom tajnosti, i da su svi snimci sa našeg govornog područija dostupni samo za članove. Ko su glavni organizatori promocije Lyoness-a, tj. Lyconeta kod nas nije sasvim poznato, mada su po aktivnostima bar na internetu najglasniji iz tzv. BEST tima, čiji članovi su poreklom sa prostora bivših ex-Yu republika.

Čine ih:

 1. Vesna Drljan – Karijera 5. iz Novog Sada,  Srbija
 2. Julija i Zoran Vitanov – Karijera 5. iz Skoplja, Makedonija
 3. Anamarija Knez i Mladen Vojković – Karijera 4. iz Zadra, Hrvatska
 4. Ivana i Marinko Parić – Karijera 4. takođe iz Zadra, Hrvatska (Marinko priznaje da je Lyoness/Lyconet piramida)
 5. Ankica Makić – Karijera 4. iz Kikinde, Srbija
 6. Stevan Nićiforović – Karijera 4. iz Novog Sada, Srbija
 7. Argtim Nagavci – Karijera 4. iz Skoplja, Makedonija
 8. Gospa i Damir Topić – Karijera 4. iz Prijedora, Bosna i Hercegovina
 9. Boris Međedović – Karijera 3. iz Zagreba, Hrvatska (jedno od njegovih predavanja je objavljeno ovde)
 10. Ksenija i Marko Vukorep – Karijera 3, iz Županje, Hrvatska
 11. Danije i Damir Galić – Karijera 3, Bakovo, Hrvatska
 12. Dragan Sandić – Karijera 3, iz Podgorice, Crna Gora
 13. Emina Cvetković – Karijera 3, Pančevo, Srbija
 14. Antonjeta Rosso Domančić – Karijera 3, Hvar, Hrvatska
 15. Zoran Mitrevski – Karijera 3, Skoplje, Makedonija
 16. Zoran Stupar – Karijera 3, Zrenjanin, Srbija
 17. Dijana Spasojević – Karijera 3, Banja Luka, Bosna i Hercegovina
 18. Kristijan Sabljar – Karijera 3, Rijeka, Hrvatska
 19. Kostadin Vitanov – Karijera 3, Strumica, Makedonija
 20. Dragana Tešanović – Karijera 3, Beograd, Srbija
 21. Branka Živaljević – Karijera 3, Kikinda, Srbija
 22. Zora Jajic – Karijera 3, Zrenjanin, Srbija
 23. Josip Dogaš – Karijera 3, Split, Hrvatska

Na listu dodajem novog kandidata Mihail Petrovića:

Mihail Petrović snimak za MLM Conligus 18. decembra 2014

Godinu dana kasnije promoviše Onecoin 10. decembar 2015, nakon što je Onecoin preuzeo Conligus.

Sledi naša poznata ekipa:

Trojac bez moralnog kompasa: Zoran Stupar, Damir Topić i Marinko Parić.

Zoran Stupar se pojavio ovde na blogu, ostavio jedan komentar i nakon toga se više nije javljao. Molim sve čitaoce koji prate ovaj blog, da ako imaju bilo kakva saznanja o osobama sa gore pomenute liste ili  koje su u prethodnih par godina promovisala Lyoness da me kontaktiraju ili ostave ovde u komentarima.

37 thoughts on “Krah jednog klona

Add yours

 1. S vremena na vreme dodjem na blog i procitam nove tekstove. Ja sam jedan od onih koji nauci nesto novo, nesto kao pancir protiv prevara. Ipak, oni koji su protiv tebe, njima je vise u cilju da pisu (odnosno pljuju i prete) jer napadas njih. Mozda su i neki botovi placeni bodom ili nekim proizvodom.
  Uglavnom, zbog manjka pozitivnih komentara, a iz razloga sto je nama dovoljno da se informisemo i nastavimo sa zivotom, a ne pljujemo ljude po netu, zeleo sam da ostavim jedan komentar podrske.
  Samo napred covece, ima nas koji te citaju i podrzavaju! I to daleko vise od ovih podguznih MLM muva.

 2. Prije nekoliko mjeseci uložio sam u Ly, imao sam probleme u porodici tad i uhvaćen sam bukvalno na povjerenje. Nisam imao vremena da više istražujem o tome, pošto sam nevjerovetno vjerovao toj osobi i uložio sam. Kasno je bilo kad sam shvatio da je to jedna velika prevara. Damir mi je omražen, on nema srama uopšte. Sad u LY, zatim u One coin, nadam se da će ih pohapsiti.

 3. Mihail Petrovic je moj bivsi komsija, roditelji su se preselili u Beograd, i majka Evgenija je ukljucena u ONECOIN, iako nema pojma o tome, to je samo paravan za izvlacenje para, pokusala sam da kontaktiram sa Mihailom, ali se razgovor sveo na smaranje, i na navodno moje nerazumevanje, uocena nervoza, zbog postavljanje pitanja, kako podici tj.zameniti coinse u druge valute, nema odgovora, vec samo da se uvlace novi ljudi i da se od navodnih provizija povratiti ulozen novac. Po njihovim pricama narednih godinu ipo nema para, a dotle ce gospoda Ruza Ignjatova sa svitom najverovatnije sakriti u neku misju rupu i krckati skupljene milijarde!!! Mozete me kontaktirati na +38160xxxxxxxx , Marica

  1. Sakrio sam vaš broj telefona da vas ne bi sutra uznemiravali razni „advokati“ ove prevare. Ja vas sigurno neću zvati jer bi time izložio riziku kako sebe tako i vas. Na Kontakt strani možete mi poslati sve što smatrate važnim oko Onecoin prevare ili putem komentara na blogu.

 4. da li ima nesto novo u vezi lyoness-a? volio bih procitati nesto novo, ali nazalost ne mogu nista da nadjem..

 5. Ovo što ste napisali, kako autor članka, tako i komentatori, može se protumačiti samo kao ELEMENTARNO NEPOZNAVANJE MLM-a. Neću reći da u radu nekih gramzljivih ljudi nema prijevare, kako u svakom poslu ili profesiji, tako i u tvrtkama koje posluju koristeći principe MLM-a. Svako nastojanje da se“brzo zaradi“ – podliježe financijskim izdatcima, a time i rizicima. Kao što rekoh, još ako je mentor neiskusan i sklon muljanju – eto štete. Osobno sam ušao u MLM prije 19 godina, iskusio sve što ste napisali, ali, prošao i ono što vi na žalost niste, pročitao oko 100-tinjak knjiga, od kojih neke korektno, a neke iracionalno govore o ovoj izvrsnoj djelatnosti – gdje se korektan rad i prijevara pojavljuje isto kao u svakom segmentu života. Moje iskustvo je prihvati se posla u MLM-u (ne u piramidalnim sistemima, iako silno sliče, razliku čini da li za svoj novac dobiješ nešto konkretno – konkretan proizvod ili uslugu ili samo obećanja i novac koji su drugi dali, a da za to jesu ili nisu dobili neku konkretnu robu ili uslugu), konzumiraj ono što se nudi kroz sistem, ali samo onoliko koliko ti je potrebno i širiti dalje i to samo u 2 grane prvih par godina. Kasnije povećaj za još par grana i rezultati dolaze. Svako zalijetanje u „visine“, na žalost završava padom – tu nema izuzetaka. Svi gore navedeni upućuju na potvrđivanje ove konstatacije(biti ću drzak pa reći da su doživjeli fijasko bilo učlanjenjm u neki piramidalni sistem ili pogrešno startanje u pravom MLM-u). Ne očekujem da ovaj prilog objavite, nego samo da Vam kažem da se borite protiv vjetrenjača. Činjenica je da su uvjeti za izgradnju MLM-a daleko povoljniji nego ikad prije – barem što se tiče tehnologije, ostalo će vrijeme pokazati. Ovo što ste gore rekli ima jedan poučni aspekt, ali ni na koji način ne može zaustaviti trend osvajanja svjetskog tržišta od MLM kompanija. Jedino treba dobro paziti dali se uključujete u ponzi šemu-piramidu ili u pravu tvrtku MLM-a, a za to treba iskustva i poznavanje principa MLM-a od kojih sam naveo osnovni. Lyoness i SCNet baš i nisu piramidalni sistemi, osim ako ih mi ne pretvorimo u to svojim lažima…
  Lijepi pozdrav

  1. Ne vidim razlog da ne objavim vaš komentar ali bi pre nego što nastavimo diskusiju zamolio da pročitate moju najnoviju temu a tiče se stava do skorašnjeg velikog zagovornika MLM-a, Randija Gejdža (Randy Gage). Naročito me zanima vaše mišljenje o dotičnom.

  2. Nema ovde lijepih pozdrava nekom ko te nazove lazovom.
   Lioness i SC net su po svim aspektima cista piramidalna prevara koja je lukavo zamaskirana u potrosnju.A ti doticni gospodine ocigledno prvo nisi naucio kulturno ophodjenje koje pokusavas ovde da provuces a onda uvredis.
   Drugo,ocigledno da ni 19 god u MLM u kao ni 100 tinjak procitanih knjiga nije tebi pomoglo da razlucis osnovne stvari niti da shvatis pojam i definiciju piramidalnih sistema.
   Svaki MLM nije piramida ali svaki MLM vuce price o nerealnim zaradama,tzv usavrsavanju i ucenju o necemu ,ponasanju kao u sekti,ogromnoj kolicini neukusa,lazi,obecanja,sjaja i sl.
   Voleo bih da vidim jedan ali samo jedan MLM koji ce na prezentaciji prvenstveno REALNO pokazati kolike zaista zarade mozes ocekivati i koliko se zaista treba raditi za tako nesto.Ciji kompenzacioni plan je posten a ne trea te da placas besmislene clanarine iliti da kupujes odredjenu kolicinu proizvoda mesecno da bi bio u „igri“.Kada na prezentacijama neko bude rekao da MLM biznis nije biznis kojima moze da se bavi svaki covek,jer biti prodavac ne moze svako,kada sve te stvari mi pokazes da je jedan MLM uradio i da je jedan ali samo jedan MLM menadzer rekao nekom da to nije posao za njega onda bih ti verovao.
   Imas li takav primer prijatelju?

   Prvenstveno stvar koja fali svim ali svim MLM sistemima je termin „POSTENJE“.
   Jel ti znas sta to znaci?
   Ako drzis stranu Lionessa i SC neta onda sam siguran da nemas pojma

 6. Goran Podlipec, cuveni komicar, visoko je pozicioniran u Lyconet hijerarhiji Srbije, ali mudro u prvi plan potura vec pomenutu g-dju Drljan, sto naravno ne umanjuje njenu ulogu u prevarantskom lancu… Istrazite malo…

  1. Koliko god poturali o meni da me finansiraju odande ili odavde, moram da vam skrenem pažnju da sam prebukiran, što poslovnim, što porodičnim obavezama. Jedva stižem da odradim neke od tekstova a imam ih u planu napretek. Kad budem i ako budem stigao, istražiću ali za sad nemam mogućnosti – slobodnog vremena.

 7. Preporucujem da ispravite post od ranije u kom ste naveli karijerne nivoe odredjenih ljudi. Skoro svi su napredovali po nekoliko nivoa. Lyoness i dalje postoji. Ljudi i dalje zaradjuju a vi i dalje pisite po starom

  1. Neće oni to ispraviti,jer je njima neshvatljivo da neko iz malenog Lyonessa može da ima veća primanja nego u bilo kojoj firmi u Srbiji ili Bosni bilo da je privatna ili državna Kako ovim ograničenim ljudima objasniti da neko sa ovog gore spiska zarađuje trenutno od oko 210.000 članova. Nemoguća misija jer oni samo znaju za par riječi kao što su prevara,ponzi,piramida .Možeš samo zamisliti kako bi ti ovi vrsni dugogodišnji poznavaoci Lyonessa objasnili npr šta je;
   – izi
   – eVoucher
   -ecredits priority
   -ecredits
   – ecredits aktivity
   -eyetime
   -project x
   Da ne nabrajam više jer oni pojma nemaju,za njih je to špansko selo…I ako nisam u ovom biznisu za kratko vrijeme puno više znam od ovih dugogodišnjih ko fol poznavaoca Lyonessa..

   1. bravo majstore,pogledaj jos malo leksikon stranih reci i izraza mozda nadjes jos nesto nerazumljivo za tebe.
    Sto se tice vas obojice relevantno je samo JEDNO a to je koliko zaradite od Lionessa?
    Dakle ovaj JJJ sam rece 100 eura mesecno posle 3 godine a ti cak ni toliko posle god dana.
    Cestitam majstori ,kada bi se drugi ugledali na vas bilo bi 10 puta vise gladnih na ovim nasim prostorima koji su ionako dovoljno siromasni da bi dopustili da ih potkradaju hohstapleri kao sto ste vi.
    Dakle ne gledaj u tudje dvoriste vec u svoje , ja vam mogu dati spisak ljudi koji su radili a neki i dalje rade ,bave se prevarama i bogati su.
    Jel to vas cilj?
    Ako jeste cak i tako nesto vam slabo ide.

    Rec „debil“ je preslaba rec za vas dvojicu

    1. samo laj….
     to jedino mozes jer si nesposoban da samostalno zivis

   2. Navedeni pojmovi nemaju nikakvo značenje, niti su bitni da operu Lyoness / Lyconet / Cashback World / MyWorld.
    Svakom bi trebalo da bude jasno čim kompanije malo po malo se krije iza novog imena da nisu čista posla.
    A sa druge strane ja sam linkovao do sada nekoliko vesti iz različitih izvora, najviše od državnih agencija poput one u Norveškoj, uključujući izveštaje samog Lyonessa o zaradama u Americi.
    Šta ste konkretno od podataka dali vas dvojica do sada ? Gde su vam objektivni izvori koji spadaju među neutralne – nisu naklonjeni ni kompaniji ni kritičarima ?

  2. Misliš ljudi izbegoše u druge šeme da potkradaju. Nemam nameru da išta menjam, jer post daje neke istorijske činjenice, kako je nekad bilo. Ne vidim da se išta promenilo na bolje od 2014, pošto gospoda i gospođe Lyonessovci najviše vole da se kriju od javnosti sa svojim aktivnostima. Kad je sve med i mleko, što ne okačite neke skorašnje seminare i webinare. Nemate šta da krijete, jel tako ? Nećeš možda da mi kažeš da treba prvo biti „edukovan“ da ne bi loše shvatio takav „materijal“ ?

   1. oni kazu ima nas 11 miliona zar su svi glupi ,pa mozemo da postavimo i ovako ima vise od 7 milijardi ljudi koji nisu u Lionessu,verovatno svi mi od tih 7 milijardi smo glupi.

 8. Izmenio AntiMLM: Bez prozivki na nacionalnoj i političkoj osnovi. Prva i poslednja opomena.

  1. Nisam ti ja kriv što se sve tvoje znanje o Lyoness-u bazira na kopiranim tekstovima autora i razmišljanju jedne seoske varalice koja je umislila da je jako bitan , a pritom ne znaš šta se dešava oko tebe.Evo malo prije dobijem info na messenger eyetime da je jedan ne bitni WALMART-USA počeo da prima e Voucher…

 9. hajde Papak o ovoj cijnjenici.
  Dosao si ovde sa pricom da ti samo koristis lioness karticu i to je to.
  Sada pricas o tome kako mi ovde imamo znanja samo iz kopiranih tekstova,znaci od jedno slucajnog prolaznika koji koristi karticu ti postade expert za Lioness.Zar ne vidis kako si sam sebi upao u usta kretencicu?
  Toliko si glup da je to zaista zadivljujuce.
  Svaka cast

  1. Da ,samo koristim karticu,a pratim dešavanja u Lyonessu da bi koristio besplatne pogodnosti i da vas spustim na zemlju da ne mislite da ste najpametniji,jer očigledno nemate pojma šta sve ima u Lyonessu i šta tu ima besplatno a da vam može koristiti .Evo npr ovaj eVoucher ne služi samo za plaćanje nego članovi pored toga mogu prebacivati pare besplatno između sebe bez obzira u kojoj su državi sa računa na račun i to instantno bez ikakve provizije…

   1. bravo majstore,zavedu te lopovi i lazovi a onda onima koji nisu takvi kazes da nemaju pojma

    bravo

    1. Takvi kao ti će čitav život koristiti western union i sl stvari jer ne znaju za bolje…i drugima govoriti da je ovca…

    2. hoces da kazes da ti toliko para primas i saljes iz inostranstva da ti sad treba da usluga koja je inace interna izmedju lionesovaca?
     Hajde jos reci nesto glupo,do sada ionako nista pametno nisi rekao.Tako da hajde majstore .
     Cekam

 10. naravno,tebi je dovoljno i taraba na kojoj pise……
  samo napred,daleko ces dogurati

 11. Vidi, pošto ti ovo ne možeš skontati,radi drugih ovo je jako dobra mogućnost transfera ,a koliko će je ko koristiti nemoj se sa tim ti zamarati,Trenutno članovi iz BiH I Srbije ne mogu koristiti e Voucher dok npr Slovenija, Hrvatska,C.Gora,Makedonija mogu.Pitanje je dana kada ćemo i mi imati mogućnost korištenja..A ko ima potrebu za transferom lako i brzo registruje novog člana za 5min…jer je većina transfera,normalno između ljudi koji se poznaju…

 12. a da li si ti cuo za Bitcoin prijatelju?
  Dakle ja sredstvo placanja kad mi treba vec imam.To sredstvo moze koristiti svaki covek na planeti a reci mi koliko to ljudi na planeti moze koristiti evoucher?
  Izvoli

 13. Jao vidi Papka…hahaha pa da li je to u pitanju novi, najnoviji neprocenjivi Lajones Vankoin??? aplauz u pozadini….

  Haha je li Papak, pa zbog toga si ti popljuvao OneCoin zato što jel te ti imaš svoj Lajoneskoin (eVoucher) koji je nabolji, snajperski ubica i BitCoina i Etheriuma i svih ostalih legalnih kriptovaluta??

  Je li, jel bar izašao taj Lajoneskoin na berzu, kolika mu je vrednost, šta se kupuje sa njima: kuće u Besnom Foku i Vrbovskom možda???

  1. Ne govorim ja bez veze da vi pojma nemate.Kakve to e Voucher ima sa bilo kojom kriptovalutom,j. Vama je to sve isto kad ne znate osnovne stvari..
   I eVoucher (srpski-vaučer) se koristi u valuti zemlje u kojoj se isti koristi..
   To znači u usa-dolar, u eu-euro,u srbiji dinar itd..Pošto mi je ovakvih pojedinih glupsona žao koji nikad nisu u životu čuli za VAUČER pa im se posjetioci ove stranice smiju …Bacim vam kost i onda uživam u komentarima koji evo vidimo svi ,veze s vezom nemaju…Baš mi je nešto večeras žao ovih teletabisa pa odoh malo na pauzu…

   ps* I ne preskačite terapiju ko boga vas molim…samo se opustite…

 14. samo ti probaj da budes vestacki u dobrom raspolozenju .
  Ja sam te lepo pitao koliko to ljudi koriste tvoj eVoucher i nisam dobio odgovor.Ako nisi hteo meni da odgovoris onda daj objasni ljudima ovde koji citaju.
  ali tvoja objasnjenja su vrlo dobro vec poznata nama – nista ne znate,glupi ste ili kao tvoj pajtos magicni kiss kisss cao cao.
  Pa ti sad vidi ko je glup
  Da te ne boli ovo sto pisemo sigurno ne bi besneo i penio ovde.
  Lepo sam ti rekao vise puta,pogledaj svoj dzep pa nam javi koliko para od lIonessa je u njemu a takav glupan kao ti ne verujem ni da uopste moze zaraditi vise od 100 eura mesecno.

  uzivaj prijatelju u neznanju,onaj ko malo zna misli da sve zna a ti si na nivou osnovne skole jos,verovatno ni nju nisi zavrsio

  Sto se tice mog uzivanja,mnogo volim vas tupsone koji se ovde pojavite pa mi ne odgovorite ni na jedno pitanje nikada,jer i nemate odgovor.

  Ti i magicni kao i tvoj jjj koji je moguce da si ista osoba jer nije problem emulirati IP adresu (ako si uopste cuo sta je to) ili otici kod prijatelja na kafu pa koristiti internet.

  Verovatno i para za svoj nemas

  kiss kisss cao caoooooo

 15. Nije samo magični vikao kiss kiss cao cao, i Rajko Vuković je non stop: buahhahha i smajliće… Svi uče iz iste knjige ili svi kopiraju isto instruktora

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gore ↑

%d bloggers like this: