Uhapšen Konstantin Ignjatov, podignuta optužnica protiv Ruže Ignjatove

Nije prvo aprilska šala, mada sam siguran da bi neki žarko želeli da jeste.

Dakle, Konstantin Ignjatov, sa slike

uhapšen je na aerodromu u Los Anđelesu 6, marta 2019, pod otužbom da je izvršio obmanu i finansijsku prevaru kao vođa međunarodne piramidalne šeme koja je uključivala reklamiranje lažne kriptovalute pod nazivom „OneCoin“.

I on i njegova sestra Ruža Ignjatova terete se da su osmislili i organizovali klasičnu piramidalnu prevaru u novom ruhu kriptovaluta, i time oštetili investitore za nekoliko milijardi dolara. Pisao sam već ranije uoči hapšenja u Kini da je Onecoin prevara teška negde između 3 do 5 milijardi dolara.

Maksimalna kazna koja im preti je 20 godina zatvora. Ruža je i dalje u bekstvu.

Detaljnije ovde: https://www.justice.gov/usao-sdny/pr/manhattan-us-attorney-announces-charges-against-leaders-onecoin-multibillion-dollar

Dopuna:

Rojters članak: https://www.reuters.com/article/us-crypto-currency-onecoin-idUSKCN1QP1WF

navodi da je Ruža bila svesna da vrši prevaru i po njenim rečima sugerisala suosnivaču da „ja varam trenutno na paricama“ i da je jedna moguća „izlazna strategija“ bila „uzeti novac, pobeći i okriviti nekog drugog“.

11 thoughts on “Uhapšen Konstantin Ignjatov, podignuta optužnica protiv Ruže Ignjatove

  1. Uz pesmu Neke ptice nikad ne polete,srećan odlazak u američki kazamat na zasluženi odmor žele građani iz bivše Jugoslavije :).
    Evo čime se oni bave na seminaru,ova slika pokazuje svu moć manipulacije ali i ljudske gluposti.

    https://scontent.fbeg4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/53250655_10156378509277869_8375311910827982848_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_ht=scontent.fbeg4-1.fna&oh=4e0f9218500b760799cb1445328bb0fe&oe=5D160424

    ili direkt link

    DE JE SAD KUZMA LEŠNIK,ŠTO KUKA ZA UKRADENIM NAOČARAMA A MAMA GA SMIRUJE UZ REČI SINE SMIRI SE HAHAHHAHA :):):)
    Sve vajni milioneri 😀

    1. Ne sme Kuzma da dođe,mora čovek da se ižali na fejsbuku da su mu ukrali naočare,veliki bogataši tako javno kukaju – to nisam znao 😀
      Za Raleta sam već pisao da je zadnji put zavodio fudbalere u seoskom studiju za novu godinu :)) sa svojim drugom zavodnikom 😀

    2. Sad treba pomno pratiti kako će reagovati ovi naši lokalni prevaranti. Pretpostavljam da su u panic modu i mozgaju kako sad da spinuju ceo događaj oko hapšenja i tužbe. Nešto na foru: još nisu osuđeni i tako to…Isto se može očekivati da će početi da beže, zato ko može nek dokumentuje objave sa fejsa, instagrama i twittera.

  2. Ne strasno je sto niko do sada nije uhapsen a sto je jos gore kod nas niko zbog ovoga nece zavrsiti u zatvoru nego ce samo da predju na drugu prevaru.

  3. Ajde napokon da je i to više gotovo. Sad je zabavno za gledat kako OC apostoli prodaju priču da je to zato jer je coin ugrozio banke i wall street, da nema nikakvih dokaza, da su sve optužbe lažne, da nema nikakvih problema.

    1. Mora apostoli da i sad seru, jer su ostvarili zaradu reklamirajući prevaru, tako da ne bi najebali izmišljaće budalaštinu za budalaštinom. Poenta je već napisana u tekstu sa citatom „uzmi pare i beži, i okrivi nekog drugog“. Ko stvarno veruje u te gluposti i misli da su tačne, spada umno u one nemerljive visine ljudske gluposti i zatucanosti.

  4. sve to smo mi tvrdili od pocetka.Sacuvaj boze da su oni krivi,vec se radi o medjunarodnoj zaveri bankara iliti ko znam koga koji su zavidni na njihov uspeh a oni su samo radili sve casno i posteno.
    Tj oni su zrtve

  5. Napisah prije par mjeseci onu Simpsonovsku “The end is near”. Vidovito 😎

    1. Drago ako možeš okači opet ono kad je tvoj drug nudio otkup one coina
      kad im je rekao evo 30e al u stvari i to je mnogo evo ti 20e 😉
      Ono je neprevaziđena fora 🙂

  6. Haha, djeksi, ima tamo negdje na FB, fora dasta je. Sta je taj jos po inboxu pisao, prijetio, galamio. A u stvari je jadnik kojemu je netko uzeo pare, pa je “prisiljen” traziti zrtve da sebe pokrije financijski. Piramida sa dna kace

Zatvoreno za komentare.

Gore ↑