SCnet leaks serijal – Uvod

#scnetistina #mlmistina

Poštovane dame i gospodo, uvaženi pratioci mog bloga koji me podržavate i oni koji me naravno ne podnosite, predstavljam vam nešto ste dugo čekali: insajderske informacije iz samog središta SCneta. Komunikacije između vodećih ljudi, njihove svađe, rasprave, pretnje i podsmevanja upućene ka običnim članovima, koji nisu tada (a ni do sada) imali tri blage veze šta se dešava u kompaniji i sa kompanijom. Nadam se da je danas došao taj dan ili dani kada će im se konačno otvoriti oči. Pojedinima sigurno više nije ni važno, ostavili su taj deo života iza sebe, ali ima tu osoba koje ću morati da imenujem jer nisu više među živima a polagali su velike nade u SCnet. Nade koje su se izjalovile, a da ih njihova nekadašnja firma čak i ne spomene na svojim jutarnjim okupljanjima.

Pored interne komunikacije biće tu i osvrt na sigurnost celokupnog SCnet sistema, jer čim se došlo do ovakvih informacija, to obavezno za sobom povlači zaključak da ili je to bio „posao iznutra“ ili je ceo sistem šupalj. Po rečima mog „doušnika“ celokupan prateći i toliko hvaljeni informacioni sistem je jedna velika sigurnosna rupa, koju je neko već iskoristio za hakerski napad (ili napade ?) na sajtove SCneta negde krajem marta meseca, početkom aprila ove godine. Kao autor ovih redova ja ipak ne mogu da se otmem utisku da je tu bilo i drugih prljavih radnji, a ne samo traženje rupa po sajtovima scneta i pokušaja ucene, bar kako je Paušić lično naveo kao motiv za rušenje sajta. U prilog mojih tvrdnji govoriće teme u nastavku serijala.

Za početak mislim da je najbitnije da krenemo od onog čuvenog razvoda ili razdora između istaknutih lica i vođa tj suvlasnika samog SCneta: Roberta Paušića i Dragana Fratrića. Za slučaj da ste zaboravili, negde krajem avgusta meseca 2016. godine, dok je Paušić bio van Srbije, na seminaru u Mađarskoj ako ne grešim, ekipa okupljena oko Fratrića upada u kancelarije SCneta, smenjuje Paušića i na njegovo mesto postavlja Predraga Đorđevića. Paušić je naravno uzvratio tako što je svoje verno stado premestio u novoosnovani SCnet Partners. Godinu i nešto dana pre tog događaja, nepoznato javnosti i samim članovima SCneta, zadesila se velika rasprava između njih dvojice (Fratrića i Paušića) a čiji posmatrači su bili Nikola Čanak i Goran Kapor. Deo te komunikacije u koju sam ja imao uvid od nedavno zahvaljujući „doušniku“, odnosila se upravo između Fratrića i Kapora, gde je Frale hteo da ga ubedi da napusti Paušića i SCnet, i pri tome mu je prosledio sadržaj jedne od rasprava.

Među prvima je pismo koje je Paušić uputio Fratriću:

https://www.docdroid.net/7rjGXQF/dragane-fratricu.docx

Podvukao bi ovde neke od najbitnijih stavki u ovom obraćanju Paušića:


Nisam te ja terao da obećavaš ljudima nešto što nisi sa programerima dogovorio prethodno, a ja o svemu nisam ni znao ranije jer si Džakiju rekao da me o tome ne informiše.

Što se tiče podele pola pola, voleo bih da si to rekao i kada je ove godine u centralni SCnet ušlo oko 120000 evra iako je dobar deo toga zapravo po svakoj logici moj novac, a ostatak smo trebali da delimo.

Trenutno sistem ne vredi ništa, tako da treba da se dogovorimo ko želi koji deo nule da nastavi da vadi iz bule.

Pitanje SCnet Srbije je potpuno posebno pitanje. Nije mi jasno zašto se za to otimaš, kada si i sam rekao da želiš da je gasiš? A pri svemu tome ne znaš činjenice: da firma ima duga po fakturama bar 7 miliona dinara, ima kredit od SG banke na 2 miliona dinara sa mojim menicama, imamo ugovor sa Telekomom koji je potpisao Ličke a sredio da mi se ne pokaže pre potisivanja tvoj bivši prijatelj Damir.

Na primer, ne bih se lako odrekao Gorana Kapora koji je karijera 4, jer nije bio aktivan kada smo naduvavali ostalima karijere.


Pored potvrda da se sa karijerama muvalo (vidimo na primeru Kapora da je „naduvan“) imamo i neke cifre, tipa kreditna zaduženja o kojima se nikada nije govorilo najvećem broju članova SCneta. Tu su još razni drugi učesnici u lancu, na primer programeri Džaki, Tika, potom Marina, Nada, Bojan, Nikola Čanak kao i koliko para su namlatili za period 2014, za koje Paušić bez imalo srama navodi kako su to njegove pare. Ali mislim da je najupečatljivija njegova izjava o sistemu, koju ću ponovo da citiram:

Trenutno sistem ne vredi ništa, tako da treba da se dogovorimo ko želi koji deo nule da nastavi da vadi iz bule.

Ako ste ikada tražili potvrdu koliko stvarno vredi SCnet ne morate više da se mučite. Evo od reči do reči, samog prvog čoveka sistema, suosnivača i jedinog vlasnika preostalog patrljka SCnet-a, gospodina Roberta Paušića, koje vam nedvosmisleno potvrđuju da je SCnet najobičnija MAGLA i vredi isto toliko kao i prava MAGLA = NULA.

Sledeće što sledi u nastavku serijala biće odgovor Fratrića, dalja međusobna prepucavanja kao i neke finansijske brojke, opet od strane prvog čoveka sistema. Imaćete prilike da čujete i kolike su plate direktora (bile) po državama. Po prvi put ćete videti čemu obojica stvarno teže a to sigurno nije briga za nečiji uspeh, prosperitet, porodicu i zdravlje. Šta da vam kažem sem da uživate, deda mraz stiže malo ranije ove godine.

2 thoughts on “SCnet leaks serijal – Uvod

Add yours

    1. Isto pitanje sam postavio licu koje mi je prosledilo ceo paket. Odgovorio/la mi je sledećim rečima: „neko je zaboravio da se izloguje sa svog profila“.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gore ↑

%d bloggers like this: