Nova tužba protiv Onecoin/Onelife, Jose Gordo prestao sa promocijom

Bivšin investitor u Onecoin, Christine Grablis, podnela je tužbu protiv kompanije i njenih čelnika zbog prevare i obmane, kršenja zakona o hartijama o vrednosti, kršenje ugovora, nepravedno bogaćenje, lažno predstavljanje, podsticanje na prevaru, namerno dovođenje u zabludu, udruživanje u kriminalnu delatnost.

Grablis traži da se oformi komisija za procenu štete, obračun preostalih finansijskih sredstava i prekid rada Onecoin prevarantske delatnosti.

Optuženi su kompanija Onecoin, Ruža Ignjatova, Konstantin Ignjatov, Sebastian Greenwood i Mark Scott.

Uvodna reč tužbe citira reči javnog tužioca Bermana:

Napravili su kompaniju – „kriptovalutu“ od nekoliko milijardi dolara potpuno zasnovanu na laži i prevari

Obećavali su velike zarade i minimalan rizik, ali ovaj biznis je bio piramidalna šema na bazi magle a ne nule i jedinice

Investitori su postali žrtve dok su optuženi stekli bogatstvo

Grablis kaže da je uložila preko 130000$ dolara između 2015 i 2016. Bila je deo grupe investitora u SAD-u, koju su predvodila sledeća lica:

 1. Tom McMurrain
 2. Denis Murdock
 3. Sal Leto
 4. Bob Byrum
 5. Carl Wilt
 6. Greg Knox
 7. Margie Scott
 8. Maurice Katz
 9. Steve Gotberg
 10. Kevin Foster
 11. Sarah McGee
 12. Glenn Smith
 13. Ken Labine
 14. Sheri Hilliard-Pearce
 15. Jason Richard Mangan
 16. Charlotte Mangan
 17. Joseph W. Piper
 18. Jodi Tressler Greene
 19. Keith Bliss
 20. Stan Harris
 21. Mike DiGaetano
 22. Michael & Latasha DeArmond
 23. Jeff Shofner
 24. John Reilly
 25. Ray Lopez
 26. Willie Tubbs
 27. Mary Spicer
 28. Kaytee Godiva
 29. Brent Patrick
 30. Beverly Washington
 31. Sandy Davis
 32. Tory Bailey
 33. Mark Halbig
 34. Erik Enriquez
 35. Jack Palis
 36. Patricia Ann
 37. Jeff Litzenberger
 38. Barbara Lloyd
 39. Lucille Bolton Shannon
 40. Alan C. Delaney
 41. Andy McCormack
 42. Joseph A Mitchell
 43. Rick Harris
 44. Katherine Clement
 45. Erick Brent
 46. Ellis Vernon
 47. Dean Hackney
 48. Tom Cao
 49. Robert Townsend
 50. Crystal Marie Spath
 51. Belinda Aquino
 52. Susan Bayerle
 53. Jennifer Vloggity-Korol
 54. Wayne Bailey
 55. Shanna McCarty
 56. Robin ‘Robertson’ Keith
 57. Steve Stucke
 58. John Reilly and
 59. Richard Marks

Ovih 59 lidera se navode u tužbi ali nisu na listi optuženih, što je bar po meni velika šteta. Trebali bi svi lideri, ne samo u Americi, nego širom sveta, da se nađu zajedno u ćeliji sa glavnim i odgovornim, jer su bili saučesnici u prevari, oglušili se o upozorenja stručnih lica i kritičara, optuživali nas kritičare da smo plaćenici, da nemamo pojma, nazivali nas svakakvim imenima, pretili nam, a sad bi većina njih najradije da nestane sa scene i da se na njihov doprinos ovoj prevari od 4,5 milijarde dolara zaboravi.

Pre svega Igor Krnić koji se nakon hapšenja Konstantina ućutao, samo je otvorio svoj forum za kritičare koje je banovao, i više se ne javlja. Napisao je da je izašao iz GLG grupe, što mu dođe kao neka grupacija koja je širila informacije po Onecoin/Onelife mreži. Tako transparentnoj kompaniji su baš trebale posebne grupe da šire „prave“ informacije.

Evo malog podsetnika:

Iskreno se nadam da će ovo društvance na slici gore i dole, jednog dana zajedno sedeti u zatvorskoj odori u ćelijama gde zaslužuju da budu.

Dušan Torbica, Branislav Ćurčić, Damir Topić, Nikola Adžija, Zoran Stupar, Igor Krnić, Marinko Parić, Nikola Korbar, Davor Mesar, Mihail Petrović i drugi koje sam propustio.

Svako ko je javno govorio u korist Onecoina i reklamirao bi trebao da snosi zakonske posledice i kazne. A i da bude javno obeležen i osramoćen.

 

Jose Gordo prestao sa promocijom Onecoin/Onelife

Onecoin krije imena svojih odgovornih lica poput direktora, kancelarijskih službenika, IT – tehničke podrške itd. Izgovor je da im hejteri poput mene ometaju posao, da ih proganjamo, pretimo itd, pa zato njihova imena nisu javno dostupna.

Zato su sa druge strane dostupna imena tzv. master distributora koji nešto distribuiši – u slučaju Onecoina to su lica koja najviše prose(r /j)avaju o mogućnosti tj. „potencijalu“ ove kvazi kriptovalute, i služe da regrutuju nove budale. Jedan od tih preostalih Jose Gordo bio je najavljen za septembar u Barseloni

gde bi tupio o tim prednostima Dealshittera i slično. Međutim Gordo je imao druge planove. Odlučio je da prestane sa daljom promocijom Onecoin/Onelife-a i ono što se nije svidelo anonimnoj vrhuški firme, objavio je javno razloge zašto prestaje sa daljom promocijom.

Prevod njegovog saopštenja:

Da, daću objašnjenje i to će biti poslednje objašnjenje koje ću dati u sobi za razgovor u vezi sa objavom koju sam danas objavio na društvenim mrežama i u tim grupama, tako da svi znaju šta se dešava širom sveta, ne samo u Latinskoj Americi jer imam grupe u drugim zemljama.

To je jednostavno ono što sam pokušavao da objasnim u ovoj sobi za razgovor. Pozivam se na komentare objavljene ovde i na društvenim mrežama.

Prvo, niko ne govori o odlasku ili napuštanju broda. Niko ne govori o bekstvu kao što sam video u sobama za razgovor.

Ono o čemu govorim je da u Sjedinjenim Američkim Državama postoji istraga i niz nedela ili navodnih nedela koje je počinio Konstantin Ignjatov, koji je odgovoran za kompaniju širom sveta, i bivše vođe i osnivači OneLife mreža.

U ovom slučaju je pokrenuta istraga i trenutno postoje optužbe koje istražuju FBI i drugi regulatori u saradnji sa nekim evropskim zemljama, kao i sa zemljama Latinske Amerike.

Ono o čemu oni govore u ovim istragama je da postoji niz kriminalnih radnji koje su veoma ozbiljne.

Sudija će 26. maja odlučiti da li optužbe imaju osnova za nastavak postupka.

Moj stav pre ove situacije bio je jednostavan. Pre 2 meseca sam želeo da napravim jasan izbor u pogledu onoga što se dešava. Kao distributer (IMA?) imam pravo da odlučim da li ću nastaviti sa promocijom svog posla.

Nakon što sam mnogo razmišljao i razgovarao sa mojim advokatima i sa direktnim ljudima s kojima sam radio, odlučio sam da objavim današnju izjavu u kojoj se pominje da dok Sjedinjene Države ne utvrde šta će se dogoditi sa OneLife mrežom u vezi sa tekućim istragama, sa istragom Konstantina i vođa kompanije, onda ću stati po strani u pogledu promocije i distribucije.

Neću nikome preporučiti mrežu OneLife i nikome neću preporučiti njihove proizvode sve dok, i želim da to bude potpuno jasno, dok ne dobijemo izveštaj od organa koji sprovode istragu.

Mislim da je logično reći da na profesionalnom nivou i na nivou ličnog imidža i za zaštitu svakog i svih distributera od kojih smo svi deo OneLife-a pre svega, tražimo saopštenje kompanije.

Zapamtite, niko od nas nije korporativan. Zaslužujemo informacije koje nam kompanija nije dala. Trebalo je da javno objavi šta se dogodilo i šta se desilo u Sjedinjenim Državama.

Trebalo je da postoji saopštenje. Ne u sobi za razgovor, već u zvaničnoj izjavi, tako da svako od nas uključenih zna šta se dešava.

Zato sam zatražio izjavu, jednom, dvaput, tri puta, četiri puta, pet puta. Prošlo je mesec i po dana i niko mi nije poslao službeni odgovor.

Zato sam doneo odluku da objavim izjavu koju sam dao. Prestaću da promovišem kompaniju i njene proizvode dok ne dobijem zvaničnu objavu kompanije koja objašnjava šta se dešava u Sjedinjenim Državama i njenoj istrazi.

Zašto?

Zato što su svi, uključujući i vas, vezani za zakone.

Svako od nas, kao i ja, mora kao građanin poštovati zakone uspostavljene u svakoj državi i teritoriji u kojoj se nalazimo. A kada neko ili nešto pokrene istragu za bilo koji motiv, mi to moramo poštovati.

To je jedini i ekskluzivni razlog onoga što se dešava. Ko god želi da izmisli nešto drugo ili napravi neku drugu priču, ko god želi da postavi na facebook da je „prevarant“, to ili ono, to je problem svake osobe koja to kaže.

Uvek sam pokušavao da budem otvoren sa svojim poslom, bio sam odgovoran, disciplinovan, uvek sam bio tamo kad god mi je bilo potrebno. Pomoći, dati informacije, uvek biti pri ruci, uvek držati otvorene oči, uši i pokušati pomoći što većem broju ljudi širom sveta. Mislim da zaslužujem poštovanje svog stava i moje odluke.

Iskreno zahvaljujem svima. Iz dubine duše.

Molim vas da pogledate kakva je situacija. Svi to moramo poštovati. Verujte šta vam odgovara. Na meni je da prestanem promovisati ili ponuditi kompaniju OneLife dok ne dobijem 100% sigurnost i poverenje, sa stvarnim dokumentima ispred mene da je ova kompanija potpuno legalna i da ispravno radimo za sve.

Nadam se da svi ovo razumete. Stoga, molim vas, nemojte izositi moje reči van konteksta ili iz konteksta. Shvatite da stvari moraju biti onakve kakve treba da budu, da su pravilno izvedene.

Izjave treba da se dostave zvanično kao što rade sve kompanije širom sveta.

Biće da je i on uvideo da je dogorelo do nokta i zato je odlučio da se skloni kako se ne bi razbilo po njegovim leđima.

24 sata nakon što je Gordo izašao sa svojim saopštenjem, naša lokalna fejsbuk grupa, gde se okupljaju članovi Onecoin-a iz Srbije i okruženja je zatvorena, i više nije moguće čitati njene objave.

https://www.facebook.com/groups/260030484344639

Zamolio bi da ako bilo kod od vas koji čita ove redove ima pristup da nam javi šta se događa u grupi i šta su novo osmislili Ćurčić i Torbica kako bi ublažili ovaj novi vruć krompir što im je uvalio Gordo.

4 thoughts on “Nova tužba protiv Onecoin/Onelife, Jose Gordo prestao sa promocijom

Add yours

 1. Pisu gluposti, ko i uvijek….

  Evo zadnja objava….

  Poruka od kompanije❗️
  Message from the Company❗️

  Evropa se konačno budi da se suoči sa istinom o OneCoin optužbama!
  Amerika, tvoj je red!
  Kao što svi znate, od osnivanja OneCoin-a, neprestano i zlobno smo napadnuti od strane nepoštenih poslovnih konkurenata, uglavnom zbog ljubomore zbog onoga što smo postigli u širenju znanja širom sveta o finansijama, ekonomiji, kripto valutama i budućnosti plaćanja. Svakako, svi ste čuli najtiražnije navode protiv nas – zlonamerno upućene vlastima, policiji i van Evrope, i javnosti uopšte, da je naš poslovni model, u kojem svi učestvujete, nekako sličan piramidalnoj šemi, Ponzi-šema ili bilo čega što bi oni nazvali, ukratko neka vrsta ilegalne aktivnosti u maskiranju MLM-strukture. Prije nekoliko godina, slične neosnovane tvrdnje su došle do pozornosti švedskih vlasti koje su smatrale vrednim istrage. Pored toga, aktivnosti OneCoin-a su prijavljene policiji od strane Švedskog autoriteta za igre na sreću sa argumentom da su te aktivnosti bile u suprotnosti sa švedskim zakonom o igrama na sreću. Ubrzo nakon toga, ova „priča“, koja se tiče OneCoin-a, bila je prijavljena na vestima, a zatim dalje upućivana u mnogim internetskim i vanmrežnim medijima, dajući tim medijima rezonanciju medija mesecima. Ove optužbe su sada stavljene na probu i sve su spektakularno propale! Naravno, švedska policija je sprovela istragu nakon navoda organa za igre na sreću (kao što bi trebalo). Oni nisu mogli znati istinu prije nego što su se uvjerili u loš kvalitet pravne analize iza izveštaja), a danas znamo ishod toga: Švedska policija je došla do zaključka da se ne može dokazati nikakva optužba za pogrešno postupanje, i da je istraga o tom pitanju zatvorena – dva puta, 6. februara 2017. i 16. januara 2018. godine. Dana 2. maja 2019. godine, Švedska agencija za igre na sreću (Spelinspektionen) je potvrdila našim advokatima da nema tekućeg postupka pred nadležnim organom u vezi sa navodima protiv OneCoin-a. Duga priča ukratko – stvar je zatvorena. Dakle, tu imamo: U skandinavskoj zemlji u kojoj je zaštita potrošača veoma razvijena, OneCoin koncept je bio podvrgnut najstrožijim testovima zakonitosti i prošao ga! Zakon o igrama na sreću Švedske je poreklom iz EU, tako da bi zaključak u Švedskoj trebalo da važi za ostatak Evrope i da bude primenljiv za druge evropske zemlje.
  I poslednje, ali ne i najmanje važno – sa nestrpljenjem očekujemo prave razloge za podizanje optužnice protiv Konstantina Ignatova i njegovog zatvaranja. I sigurno će nakon toga biti jasno javnosti – optužbe protiv njega će biti „istinite“ i „pouzdane“, kao što je to bio slučaj sa pravnom analizom švedskog organa za igre na sreću od 2016. godine.
  Potraga za istinom je obično dug i neugodan proces – težak je i zahtijeva vrijeme, ali uvek prevladava. Sigurni smo da će se to desiti iu Sjedinjenim Američkim Državama.

 2. svi mi ovde koji vrlo dobro znamo sta se krije iza takvih MLM piramidalnih prevara smo svo vreme pricali sta ce se desiti sa One coin piramidalnom prevarom.Tacno obavestavajuci ljude na metode i na konacni ishod cele price,kao i to da kad budu propali ce svaliti krivicu na druge,da su drugi bili ljubomorni na njihov uspeh i da su oni svoj posao radili posteno.
  Sve su to faze koje smo unapred predvideli i naveli.
  Ostaje samo cinjenica da ako neko i danas i dalje zaista veruje da One coin nije klasicna piramidalna prevara ,ta osoba mora da je tesko retardirana i operisana od mozga

 3. Ništa drugo im nije preostalo sem da i dalje ponavljaju jedne te iste laži. Nema zvaničnog dokumenta koji bi ukazao da je stvarno došlo do prekida istrage protiv Onecoin/Onelife-a, još im poređenje Švedske i SAD-a nije ni malo na mestu. Ameri, koliko god nam se ne sviđali, kad su ovakvi procesi u pitanju ne pucaju u prazno. Da je Konstantin nevin, ne bi ulazio u pregovore oko moguće nagodbe, jer mu se smeši do 20 godina robije.
  Što se tiče zatvaranja fejsbuk grupe razlozi su posve jednostavni. Kad se grupa zatvori sve javne objave koje su delili Torbica, Ćurčić i drugi više nisu vidljive, osim ako niste član te grupe i pretpostavljam da im je namera da na taj način stvore utisak kako je njihov uticaj i učešće u prevari posve minimalno, pa kad zagusti samo obriši grupu i onda niko više nema ni pristup ni dokazni materijal-
  Na njihovu nesreću ostali su i ostaju zabeleženi tragovi i to poprilični:

 4. Gledao sam interesantan dokumentarac na YouTube i da budem iskren ne znam sat da mislim. Radi se o direct selling kompanijama o kojim nisam znao puno za razliku od klasicnih mlm prevara u ovim semama prodavci nisu direktno finansiski eksplatisani ali jesu fizicki I psihicki, mozda bi bilo interesantno jos nekom da pogleda ako vec nije https://www.youtube.com/watch?v=wyCRzBt7GuY.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gore ↑

%d bloggers like this: