Kairos Planet mrtav, slede ga Coinspace, Swisscoin a uskoro i Onecoin

Kairos Planet je mrtav, mada su zvaničan sajt i fejsbuk stranica kompanije još uvek dostupne na internetu. Poslednja objava je od maja meseca (slika ispod) ispunjena je molbama, psovaka i pretnjama prevarenih Kairos saradnika. Nekada strogo cenzurisana, danas zvrji prazna bez bilo kakve kontrole – jasan znak da su i poslednji preostali pacovi napustili brod.

Nekadašnji zvaničnici kompanije i lideri: Otokar Kasynets, Kateryna Ondrejkova, Michael Derda, Roman Mishuk, Aleksey Kedo, Sergei Petrik su se odavno prebacili u nove prevarantske šeme.

Ja bi samo hteo da pozdravim domaće promotere Kairosa koji su tako zdušno i sa velikom strašću branili Kairos a mene optuživali da nemam pojma o čemu pričam (link za temu). Iskoristiću priliku da pozdravim komentatora Milosa iz ove teme koji među prvima došao da komentariše kako je firma potpuno legalna i legitimna. Zamolio bih da svrati da ponovo popričamo o tome ko je bio u pravu.

Isto tako bih pozdravio autora teksta sa bloga http://internetzaradaija.com/?p=629 kome je takođe zasmetala moja pisanija, pa je od svog kolege prekopirao tekst o Kairosu, i naravno kritikovao moj rad. Njegov kolega je netragom nestao, a vlasnik gorepomenutog bloga je samo isključio komentarisanje i ostavio poruku da ne preporučuje Kairos program zbog prestanka isplata. Danas taj isti gospodin reklamira FirstCoin prevaru i Skyway prevaru.

Argument da FirstCoin nije prevara je vezan za to što je prisutan na coinmarketcap berzi, samo što svaki put kad čujete za neku kriptovalutu sa prikačenim MLM sistemom kompenzacije, znajte da se apsolutno radi o prevari. O tome sam već pisao. Neko je već odradio tehničku analizu FirstCoin-a (izvor) i zaključio da je organizator FirstCoin-a već iskopao 109.999.999 parica i poslao ih sebi a ukupno ima u svom blockchain-u 110.000.000, što znači da je ostao samo još jedan blok a FirstCoin nema ili krije svoj softver za kopanje. Raspitajte se kod bilo kog eksperta za kopanje kriptovaluta i siguran sam da će vas posavetovati da uvek izbegavate premined šeme, a naročito ako dolaze sa MLM paketom. To je upravo slučaj sa FirstCoin-om, gde organizator prodaje pakete sa već iskopanim paricama, i vršiće prodaju dok interesovanje ne splasne. Inače, FirstCoin sada reklamiraju neki od biših Onecoin lidera, među kojima je od domaćih Nikola Korbar.

Pozivam autora gorepomenutog bloga da svrati ovde da malo prodiskutujemo o temi multi level marketinga i o prevarama koje sada reklamira, pošto kod njega ta mogućnost ne postoji jer komentarisanje nije dozvoljeno.

Coinspace na samrti

Oni koji prate moj blog upoznati su sa stanjem u Coinspace-u. Isplate su stale, logovanja čas prolaze čas ne, kompanija izbacuje neka nebulozna saopštenja kako bi kupila još malo vremena pre konačnog kolapsa. Sasvim je sigurno da će i Coinspace uskoro biti na istom putu kao i Kairos.

 

Swisscoin blizu kraja

Čuveni Onecoin klon je takođe blizu propasti. Za razliku od svog mentora Onecoin-a, Swisscoin je gledao da se od početka postavi na coinmarketcap, da bi kako tako delovao legitimno u očima naivnih investitora. Koliko mu dobro ide možete sami da se uverite: https://coinmarketcap.com/currencies/swisscoin/

Konstantan pad vrednosti, pored toga što je samo poslužio kao fasada za uvaljivanje sličnih edukacionih paketa već viđenih kod Onecoin-a.

 

Onecoin ulazi u dramatičnu završnicu

Svi pokazatelji su već tu, a naročito je bilo primetno kako su nekadašnji veliki promoteri i lideri naprasno očistili i uklonili sve (ili skoro sve) što su ikada pričali o Onecoinu. Najčešće se koriste izgovorom da su i dalje tu, samo što će raditi druge poslove dok kompanija ne izađe na berzu. Ostavke direktora, muk od strane glavne organizatorke koja naprasno ide na krstarenje sredinom oktobra (ako ste ludi da poverujete u to) i utisak da se glavne kancelarije prazne munjevitom brzinom (neki lideri odlučili da naprave iznenadnu posetu kancelarijama u Sofiji, dobili hladan tuš i nakon toga napustili šemu) , znače da se kraj primiče velikom brzinom. Još jednom apelujem na sve čitaoce koje prate dešavanja oko Onecoin prevare da se angažaju tako što će sačuvati sve što se na domaćoj sceni objavljivalo, govorilo i pričalo o Onecoin-u, naročito na fejsbuk i youtube video snimcima. To su dokazni materijali koje će se brisati među prvima. Ja ne mogu sve da ih sačuvam i zato molim ovim putem za pomoć. Ne treba dozvoliti ovim hoštaplerima da samo pobrišu svoje reči i nastave dalje sa novim prevarama, kao da se ništa nije dogodilo. Oni nisu žrtve, oni su pomagači i učesnici u prevari.

30 thoughts on “Kairos Planet mrtav, slede ga Coinspace, Swisscoin a uskoro i Onecoin

 1. Glavna fora na koju se sad oslanjaju Onecoineri jeste famozna „upotrebljivost“ istog, pa svu težu bacaju na famoznu online platformu.
  Također, naglasak je i na to kako će (ili već je) Onecoin bit glavno platno sredstvo, te se istim već plaća. U tu svrhu reklamiraju masovno pojedine radnje iz Republike Hrvatske koje navodno primaju Onecoin (inače, većinom su vlasnici tih radnji ujedno i članovi OneCoina, što znači da se samo radi o prebijanju Ponzi poena, a stvarnih transakcija u biti i nema).

  Uglavnom, evo malo zakonskih citata za pobijanje navedenog…………

  Financijski sustav neke zemlje čine njezina valuta i platni sustav, financijska tržišta, financijske institucije te institucije koje reguliraju i nadziru njihov rad. Dominantnu poziciju u financijskom sustavu Republike Hrvatske zauzimaju kreditne institucije čiji rad regulira i nadzire Hrvatska narodna banka.

  Zakonsko sredstvo plaćanja u Republici Hrvatskoj je KUNA. U platnom sustavu Republike Hrvatske fizičke i pravne osobe obavljaju sve bezgotovinske platne transakcije u zemlji i s inozemstvom preko poslovnih banaka, a same poslovne banke svoje međusobne bezgotovinske platne transakcije obavljaju preko HNB-a. S druge strane, Hrvatska narodna banka preko poslovnih banaka regulira količinu gotovog novca u optjecaju te regulira i nadzire funkcioniranje platnog sustava u zemlji.

  Molim ove promotore da mi nađu članak bilo kojeg zakona u RH u kojem se Onecoin spominje kao validno sredstvo plaćanja.

  Pozdrav

  1. Upotrebljivost je bila i ostala farsa. Ko nama može da garantuje da tu stvarno dolazi do razmene jer transakcije nisu vidljive, a kako sami kažu Onecoin se jedino može prebacivati između članova u istoj liniji ? Ipak se radi o iskusnim prevarantima, koji se neće libiti da pored svega što su lažirali, lažiraju i kupoprodaju vozila, letovanja na Jadranu i tome slično.

 2. ono moraju da laziraju da bi ispalo kako zaista neki promet tj kupovina postoji.Time navlace jos ljudi da uloze pare i to je sve.
  Kad obican korisnik dodje da kupi auto za 5000 evra mercedesa ili sl,kazu da je akcija bas zavrsena i da su svi ekspresno prodati.
  Prica za budale naravno

 3. Kako i zašto Skyway u košari s ovim coin sranjima i kairosom za koji ne mogu vjerovati da je netko da izvinete p….šio foru. Ako vam se da neko opširnije analiziranje jer sam i sam uložio u to. Uložio zato što mislim da nitko toliko vremena i truda ne bi uložio u prevaru. Imaju homolagcije, otvorene tvornice gdje već proizvode ta neka transportna vozila za prvi ciljani projekt. Zapošljavaju inženjere i sl. Ugl. ak je to levacenje onda više u ništa ne vjerujem niti da može postojati poštena prilika da se nešto i zaradi, osim naravno „motike“. Lp-

  1. Sve oko Skyway je laž, nema tu ništa oko tvornica i vozila. Tipična ponzi šema samo ruskog tipa. Organizator Evgeny Kudryashov je zavrnuo mnoge, čak su ga i njegovi zemljaci Rusi raskrinkali: http://mmgp.ru/showthread.php?t=247224&page=108
   Kažu da je vlada Litvanije raskinula ugovor i optužila njegovog partnera Junitskog (valjda glavni pronalazač Skyway-a) da ih je obmanuo: http://bnn-news.com/genuine-investment-project-boondoggle-scheme-lithuania-national-security-threat-119828
   Kad je BehindMLM objavio analizu Skyway-a reklamirao se povrat investicija od 22%. Nekoliko dana nakon tog teksta uklonjen je sav reklamni materijal na kome se spominjalo tih 22%.
   Skyway ti je isto što i monorail kod Simpsonovih

  1. Razmišljao sam o toj ideji ranije, i smatram da je bolje da jedna takva baza podataka bude odvojena od ovog bloga, za slučaj ako budu hteli svim silama da maknu inkriminišuće podatke. Tada bi stradao ceo blog i sav rad bi nepovratno bio izgubljen (naročito rank na pretraživačima). Zato je bolje odvojiti ga u poseban sajt/blog. Neki naziv koji mi ovako pada na pamet bi bio: „MLM lideri – nekad i sad“.
   Onako kako ja to vidim, najsigurnije bi bilo ostaviti samo ime i prezime, sliku sa nekog video snimka ili fejsbuka, video snimke iz prethodne šeme i sadašnje, uobičajene citate – šta su govorili tada, a šta sada, i možda još neke sitnice, osim adrese, broja telefona, jbmg i slično pošto se radi o ličnim podacima i sa njima bi samo imali probleme. Izostavio bi i prozivanje u stilu „prevarant, hoštapler, bitanga“ i slično. To možemo ovde, dok bi tamo bila njihova samo najosnovnija MLM „biografija“ i istorijat „preletanja“.
   Na primer:
   Marinko Parić – slika sa Lyoness predavanja, par snimaka njegovih webinara o Lyoness/Lyconet, pa onda godina prelaza u Onecoin, slika sa Onecoin seminara, prateći snimci sa seminara i webinara, citati iz Lyonessa/Lyconeta, izjave o Onecoin-u

   1. I mozda pretraga po firmama. Kad je pocela da radi, kad se ugasila, „gospoda“, cime se bavi… nesto kao strana wikipedie.
    Ne sme da se zaboravi..

    1. U tom slučaju najbolje rešenje je prebaciti ceo projekat na wiki, gde lako može da se oblikuje i prilagodi potrebama.
     Ostaje samo da se nađe dobar besplatan hosting za wiki jer su tako najveće šanse da ostane vidljiv na internetu što je duže moguće.

    1. Ima oprečnih informacija o ADA coinu

     View at Medium.com
     https://bitcointalk.org/index.php?topic=2216427.0
     Sa jedne strane kažu da je scam/prevara (Japanski Onecoin), sa druge da nije.
     Moja preporuka je da sami istražite ove linkove, skupite sve moguće informacije o ADA / Cardano projektu i zaključak donesete sami.
     Ja ne mogu sa sigurnošću da tvrdim da se radi o prevari jer nisam dovoljno istražio i proverio ali za sada su informacije sledeće: da su Japanski investitori bili prvo oštećeni, jer su platili ADA tokene uz obećanje da će pomenuti coin ostvariti rast, pa se ništa od tih obećanja i prognoza nije ostvarilo jer coina nije bilo nigde na otvorenom trzistu, pa da su sad kao namireni jer eto ADA parica na berzi i još mu raste cena.
     U svakom slučaju nešto se čudno dešava sa ovim coinom i treba biti oprezan.

 4. E, to je ona slika za firstcoin, super što ste je okačili. Pa hajde recite ko tu reklamira šta? Neki taliban je u svojoj objavi označio mene i još 47 ljudi za firstcoin, i iz toga ja ispao promoter 😀 Svaka čast na kreativnosti 🙂

   1. Nisam ni obraćao pažnju na to dok ljudi nisu počeli da me zapituju, a mene je kasnije mrzelo da to tražim. Najviše bih voleo da znam kako da podesim da niko ne može da me taguje bez mog odobrenja, jer ovako svako na fejsu može da me taguje za bilo šta.

    To je ona situacija gde ne valja šta god da uradim. Da sam obrisao, rekli biste „eno ga, briše objavu, mora da krije nešto“, a ne valja nj što nisam obrisao 😉

 5. a sta ti Korbaru hoces da kazes?Sta pokusavas da opravdas?Sebe?
  Pa ne mozes ,dovoljno si sebe vec zagovnao kada si se bavio raznim prevarantskim semama a siguran sam da se i sada bavis.
  Dakle ,postoji jedna te ista grupica ljudi koji samo razmisljaju kojom novom ponzi semom ce da se bave i tu da pokradu pare.Ti si samo jedna ot tih osoba.Mene licno bi bilo sramota na tvom mestu da se uopste oglasavam a pogotovo sa tako glupim podsmehivackim nacinom koji mozes najbolje da primenis kad se gledas u ogledalu.
  Zlo si cinio i jos ga cinis,umesto da probas da bar nesto ispravis ali ti i dalje srljas.
  Dokle prijatelju?Imas li imalo obraza?

  1. Meni ovaj sajt služi za sprdnju, pošto ne mogu da ga shvatim ozbiljno. Ali hajde da ti odgovorim: kojim sam se „prevarantskim šemama“ bavio? Ja koliko znam, Lyoness i dan danas radi, i dalje svi korisnici mogu da kupuju uz povraćaj novca. Ja tu ne vidim ništa loše. OneCoin kao projekat ima izuzetno veliki potencijal, ali problem su napravili ljudi koji su tu ušli samo da bi uzeli pare i otišli, i oni su u svetu napravili najveću štetu. Ovih meseci ćemo videti ko je bio u pravu a ko ne.

   Ti mene lično ne poznaješ, a raspalio si po uvredama kao najgori uličar. To dovoljno govori o tebi. Ja činim zlo? Kome i kako? Gledam na onoj drugoj objavi za 4 sistema prozivali ste me kad sam rekao da sam se povukao iz netvorka (a pritom nisam rekao kada sam to uradio), kao da sam prestao kad i Ed Ladbruk, a u drugom komentaru da sam se povukao 2015?!

   Vi se profesionalno bavite isključivo pljuvanjem drugih ljudi, što je meni iskreno odvratno. U MLM-u, kao i u svakom drugom obliku posla postoje i dobri i loši ljudi. I upoznao sam i jedne i druge. I tu nema razlike kao kad radite u nekoj firmi – nekoga „gotivite“ dok nekoga ne možete očima da gledate. A vama je dovoljno da neko postane član bilo kog mlm-a da bi ga ispljuvali na najgori način.

   Što se tiče mog stila pisanja ovde, naravno da ću nastaviti da se sprdam jer ovaj sajt i ne služi ni za šta drugo. A budući da je prepun reklama, iskreno sumnjam u iskrenost autora ovog sajta da od njega ne zarađuje. Znamo da je Oz na behind mlm-u sam priznao da „pristojno zarađuje“ od svog sajta, a budući da se reklame vrte i kod vas, teško mi je da poverujem da je ovo neprofitna aktivnost. Ko o čemu… 😉

   I mi nismo prijatelji, prijatelju 😀

   1. Lyonessu zabranjen rad u Norveškoj (proglašen piramidalnom šemom), u Švajacarskoj i Austriji po privatnim tužbama opet presuđeno da je piramidalna šema, Poljska državna agencija za zaštitu potrošača ga takođe uvrstila u piramidalne-ponzi prevare itd…

    Znaš ti veoma dobro da Onecoin nema potencijal i da je prevara. Trebalo ti je vremena ali si shvatio, naročito dok si „učio“ da bi svoju „ekspertizu“ što bolje prodao. Zato si počeo da se distanciraš od ostalih sa izgovorom da više ne radiš mrežu i da ga što manje spominješ po medijima (Onecoin).
    Kažeš da se bavimo isključivo pljuvanjem a na koji način bi trebalo da se odnosimo prema nekom kao što si ti:
    1. otvorio firmu sa nazivom Centar Za Ekonomska Istraživanja – ime koje asocira kao da se radi o nekoj istraživačkoj ustanovi a ne privatnoj firmi čiji si jedini direktor
    2. završio višu školu a predstavlja se kao da ima akademsko zvanje
    3. drži dva polu prazna sajta https://archive.fo/31ceJ i https://archive.fo/1C88Z (poslednja vest iz avgusta 2017) koji bi kao trebali nekog da uvere da se radi o pravom ekspertu
    4. nema ni jedno svoje predavanje online – osim o Onecoinu i onih sakrivenih da ga ne bi pravi poznavaoci kriptovaluta razapeli zbog „profesionalnosti“
    Vidiš Korbare, ti si pravi primer MLMovca koji se slepo drži one čuvene krilatice „Fake it till you make it“. Vidi se u celoj tvojoj pojavi i ponašanju. Kriješ se iza odela i kravate, a najviše od svega strepiš da te ne provale. Zato si skinut sa lista govornika jer su te provalili, a ne zato što je neko drugi platio da se pojavi (tvoj izgovor).
    Reci mi samo jesi li sam shvatio, tamo negde početkom septembra, šta je stvarno Onecoin ili te je na razmišljanje naterao odlazaka Arensa i drugih lidera.
    Nismo slepi ili glupi, ma koliko se trudio da nas takvim predstaviš ali i vrapcima je jasno da nisi došao ovde da braniš Onecoin nego sebe.

    Za MLM je oduvek najbolji dokaz bio statistika – 96 do 99% učesnika koji ostanu u minusu ili na nuli, dok njihove investicije odlaze u džep onih preostalih 1%

    P.S. WordPress naplaćuje svoj besplatan hosting tako što postavlja reklame na blog po sopstvenom izboru. Možeš sam da se uveriš, sve što je potrebno je da otvoriš svoj blog. Da bi se uklonile reklame mora da se plati nekih 5 dolara mesečno. Ako bi hteo da učestvujem i imam zaradu od tih reklama morao bi da plaćam 10 dolara na mesečnom nivou. A mene baš mrzi da plaćam toliko. Čekam da mi stigne ček od mojih nalogodavaca pa možda i razmislim da platim. Još samo kad bi ga poslali a ne da moljakam godinama…

    1. Lyoness pati od problema svakog MLM-a, a to su uvaljivači premijum paketa od 2.500€ koji „garantovano“ vraćaju uloženo i još ihahaj preko toga. To svi znamo i o tome ste i pričali. To ti ljudi varaju a ne kompanija. Osnova je kupovina sa povraćajem novca koja i dan danas funkcioniše. Problem je u tome što pravila niko ne čita, ni prodavci ni kupci, nego je sve na varijantu „majke mi“, i onda se desi sranje kada se ispostavi da prodavac nije rekao istinu. To viđamo i kod osiguranja i dan danas. Isto sam viđao i u onecoin-u gde su ljudi ulazili na obećanja da će koin biti 100€ kada izađe na berzu. Srećom, ti ljudi su ubrzo prešli u druge mlm koine gde vrte istu priču, samo se menja ime koina. Oni će sutra preći u neki pedeseti sistem, i tako dalje. I uvek će biti takvih ljudi i tomlm sistei uglavnom ne mogu da kontrolišu.

     CEIB postoji već godinama, ali je prethodni vlasnik zatvorio agenciju, a ja sam odmah posle toga otvorio d.o.o (procedura je brža) i firma ima dosta dobru reputaciju za veliki broj sertifikovanih obuka i konferencija. Mi smo se spojili, a zbog preuzetih obaveza sam zapostavio stari sajt.

     Viša škola je visokoobrazovna institucija, i meni na profilu piše šta sam završio. Iz tvoje opaske ispada da sam pričao da sam završio Oksford ili Kembridž.

     Ona dva sajta nemam vremena da sređujem, a prešao sam na bolju platformu za rad, i najverovatnije ću ih ugasiti kada mi istekne pretplata za hosting negde u oktobru ili novembru. Ipak imam samo 24 sata dnvno kao i svi ostali.

     Ono što ti ne razumeš je praksa konferencija. Ti samo pričaš o dve konferencije gde sam skinut kao govornik (a pritom nisam jedini govornik koji je skinut) jer je praksa svih konferencija da se daje prioritet sponzorima. A ne pričate ništa o konferencijama gde sam bio govornik (Forenzička revizija Budva, ISACA konferencija u Getborgu, Bankarska konferencija u Bratislavi, ISACA u Štokholmu, i dva puta u Privrednoj komori Srbije). Vi samo i jedino tražite ono što vam daje i trunku materijala da nekoga napljujete.

     Ja sam se povukao iz mreže još početkom leta jer sebe vidim u edukaciji a ne prodaji. Rudarenje mi je isto oduzelo dosta vremena, i sada to radi kao podmazano. Ja sam ostao kao podrška za edukaciju i neku sitnu tehničku podršku, ako se ne snalaze oko nekih stvari, tu sam da pomognem.

     Vi niste kritičari, jer kritičar iznese svoje mišljenje, uđe u određenu diskusiju na krajnje objektivan način. Sa kritičarem uvek možeš normalno da se sporazumeš i da imaš normalnu diskusiju. Vi ste pljuvači (hejteri) koji samo to i znate da radite. Ono što je najgore jeste to što ste loši pljuvači. Nit imate stila, ni takta. Koristite najgore moguće lične uvrede. Ako sam lajkovao nešo na fejsbuku, ispada sam sam lider tog sistema. Sad da lajkujem neku Trampovu objavu, ispašće da sam ja njegov glavni finansijer 🙂

     Vi idete u tuđu istoriju fejsbuk objava i gledate ko je šta i kad radio, šta je pisao i objavljivao. Bavite se tuđim životima, a krijete se od javnosti kao haški begunci. Ako ćete da stojite iza onoga što pišete, izađite u javnost sa svojim argumentima i imenom i prezimenom stanite iza svojih reči. Najlakše je biti stručnjak za sve i svašta i kriti se iza anonimnog bloga.

     Ako pogledate moje komentare na ovom sajtu, moje obraćanje svima vama je više nego korektno u odnosu na vas prema meni. Ja nisam rekao da ste glupi, i ne mislim da ste glupi, ali meni ste itekako smešni jer bilo šta čovek da kaže, vi idete sve više u dubiozu i često i izvrćet ono što neko napiše (koliko god to suludo bilo).

     Vi da krenete da pišete nešto kvalitetno i sa stilom, onda bih mogao da vas shvatim ozbiljnije. Ovako mi ovo ostaje kao sajt za sprdnju i smejuriju ali sam odgovorio da ne bude da se samo zajebavam i da ćutim 😉

    2. Zanimljiva ta boljka MLM-a, gde nikada kompanija nije kriva, nego uvek neki zlonamerni lider ili saradnik. Prosto je neverovatno kako se uvek potrefi da neko zloupotrebi MLM sistem ili da mrežni marketing ima toliko rupa za razne malverzacije. Nisi se zapitao do sad: Da ipak nije možda problem do samog MLM-a ?
     Što se tiče tvog obrazovanja ja sam stavio link za konferenciju gde si predstavljen da imaš College Degree. Viša Škola koju si završio obično traje 2 do 2 i po godine, a naveden College Degree potencira da imaš više od Associate degree, kako to Ameri klasifikuju.
     CEIB je kao sajt postoji od 2015, hostovan na platformi weebly od tada do danas, plus još nekoliko sličnih sajtova od strane nekog Dejana gde ste prvobitno izigravali „eksperte“ za finansijske prevare, a sada ste valjda „eksperti“ i za kriptovalute. CEIB kao firma registrovan je u APR-u septembra 2017, osnovni kapital 100 dinara, direktor ti lično. Kad već spomenu konferenciju u Budvi, paradoksalno je da o prevaram drži predavanje osoba koja je aktino promovisala nekoliko ponzi prevara na teritoriji Srbije i šire, od čega najviše Onecoin. Znaš ti dobro na koga se odnosi.
     Ne postoji ni jedan dobar razlog koji bi opravdao tvoje učešće u zatvorenoj grupi Jolly5pro ponzi šeme i praćenje sada ugašene strancice i ugašene šeme ICI Finance, osim u slučaju da si nekim čudnim spletom okolnosti ubačen agent jedinice za visokotehnološki kriminal. Bila bi to prava naučna fantastika.
     Kao što sam već napomenuo, ti si došao ovde da bi branio sebe a ne Onecoin, koji će pre ili kasnije završiti kao i Lyoness/Lyconet – nestaće sa tvog profila, isto kao što su nestali onih video klipovi koje si sa ponosom kačio na svoj youtube kanal. Znaš ti dobro kako će se završiti sa njim, daleko od toga da si glup, zato si gledao da se distanciraš što je više moguće, a da se previše ne primeti. Kao Ed Ludebrook, slediš njegov primer: čas sam tu i odjednom više me nema.

 6. E Korbaru,

  ja sa tobom prijatelj nikad ne bih mogao biti.Druzim se iskljucivo sa moralnim i intelektualnim osobama.
  Ako prozivas nekog da je nesto napisao onda se drzi i ko je sta napisao ne trpaj sve u isti kos.Sto se tice toga da si ovde da se sprdas sa ovim sajtom ,to pricaj nekom drugom,ovo ovde su jako bolna iskustva za tebe jer ti bacamo istinu u oci i raskrinkavamo te totalno.
  Sam si naveo da si se radio u Lionessu i One coinu.Da li ima jos nesto da se doda?Imamo li da pricamo o nekom postenju,intelektu ili bilo cemu drugom sa ljudima koji su bili ili su jos uvek u takvim firmama?
  Da li te osobe uopste zavredjuju bilo sta?
  Ne.
  Te osobe su dno ljudskog drustva.Sto se tice tebe kao tebe bas me briga,ovo ionako pisem da bi drugi ljudi videli sa kim imaju posla,da budes totalno raskrinkan pa kada neko upise tvoje ime u google da moze odmah da nadje ko si i sta si i koliko si ozbiljan.Da imas imalo mozga ,kao sto nemas,cutao bi.
  Radio bi u ilegali ,izbegavao bi da se tvoje ime povlaci na internet stranicama pa bi samim tim i omgao bolje da prodjes u svojim prevarama.No,od ljudi koji se bave raznim MLM i ponzi semama ja bolje i ne ocekujem.To su zaludni ljudi koji nikada nigde niti su bili neko,niti su neke pare zaradili i onda su se dohvatili ovoga da bi izlecili svoje komplekse i postali „veliki“.A u stvari si ti jedan jako mali coveculjak koji umesto da kritike shvati pozitivno reaguje kao bik na crvenu maramu pa postaje jos manji coveculjcic.
  Kao sto moj kolega AntiMLM rece,Lioness je klasicna ponzi prevarantska sema protiv koje se do sada vodilo vise sporova a neke spoove su izgubili.Cinjenica da para uvek vrti gde burgija nece pa i dalje opstaju,kao i SC net ,kao i One coin i ostali.
  Sto se tice One coin-a,kada neko kaze da ima veliki potencijal ,da ima,ima jako veliki potencijal za otimanje para obicnom naivnom narodu.Za to ima potencijal.
  Ali kada neko kao ti kaze to u kontekstu u kom si mislio ,to ispada vise nego smesno.Pa istinitije deluje bajka o Pepeljugi.
  One coin – ponzi sema napravljena na uspehu Bitcoin a koji je mnogostruko skocio,i iskoriscen potencijal Bitcoin a da bi se ljudima bacala prasina u oci predstavljajuci se da je i One coin isto ako ne i bolje nego sto je Bitcoin.
  Analogija je sledeca: kupim teniski reket i onda pocnem da propagiram kako cu postati bolji od Novaka Djokovica.Pogledajte kakve je uspehe on ostvario,zar iko moze sumnjati da cu ja uspeti minimum toliko?
  To je cela prica koja stoji iza One coina.Ne postoji niti jedna finansijska,ekonomska ili bilo koja druga cinjenica na osnovu cega One coin uopste postoji.
  Lazjiva prica,za lazljive hohstaplere kao sto si i ti,lazjiv ,pohlepan ali potpuno provaljen.
  Ti se mozes tesiti time da smo mi pljuvaci,ali mi samo okazujemo ljudima ko je ko,i razmaskiravamo prevarante i hohstaplere kao sto si ti.
  Kada nemas sta vise da kazes onda ides na to da smo mi placeni da pisemo ovo ovde.Jos kad bi imao i nekog da ti poveruje pa da se dodatno utesis.
  AntiMLM molim te kad ce vec jednom taj cek za mene od 1 000 000 dolara?

  Moj bi ti savet bio da se manes prevarantskih sema,da se izvines svim ljudima koje si pokusao ili uspeo da uvuces u prevare i da se bacis zaista na neku edukaciju od koje mozes da zivis.
  Znam da me neces poslusati ali trebao bi.
  Pre ili kasnije bavljenjem prevarama u zivotu ti se obije o glavu.Zapamti to

 7. posto si ti Nikola Korbaru strucnjak a mi smo hejteri koji nemaju nikakvu argumentaciju hajde da se ti i ja nesto dogovorimo.
  Posto hoces argumente evo izvoli i iznesi svoje argumente:
  Ta firma je dobra zbog tog i tog itd itd pa da vidimo.Jer ja sve vreme ovde od svih vas branioca MLM a nista drugo nisam cuo sem uplatite pare i postacete bogati.A posto ti kazes d aimas drugi pristup izvoli:
  1.
  2.
  3.

  itd

  da te vidimo hajde pokazi sta znas

  1. Oho, pa evo ga i gosn’ kočijaš, podmazao točkove, spremio kofu za pljuvanje, a knjižica sa psovke je na gotovs 😀 Meni je stvarno smešno kada čitam tvoje komentare, ti očigledno nisi svestan kolike gluposti lupetaš.

   „Sto se tice toga da si ovde da se sprdas sa ovim sajtom ,to pricaj nekom drugom,ovo ovde su jako bolna iskustva za tebe jer ti bacamo istinu u oci i raskrinkavamo te totalno.“

   Ovo bolna iskustva za mene? Ja radim svoj posao, uživam u njemu, i veruj mi da me ne dotiču tvoji komentari, ja sednem sa društvom ponekad i gledamo šta ovde piše da se malo nasmejemo 🙂 Iz tvojih komentara se jasno vidi ko ima komplekse 😉

   Evo ti pročitaj ovaj tekst, lako ćeš se pronaći u njemu:
   https://komentarioprez.wordpress.com/2011/08/05/sujeta-i-kompleks-vise-vrednosti/

 8. pa eto,kad god sam nekog od vas hohstaplera izazvao da protresemo argumenmte jedan po jedan dobio sam samo pljuvanje kao povratnu reakciju.Dakle ako je ovde zaista neko smesan onda si to ti.Covek bez znanja,sa jako malo intelekta a puno zelje da bude neko i da na prevari zaradi pare.
  Ovde je situacija bas obrnuta,ja imam svoj posao koji radim i u kome dobro zaradjujem ali se ne bavim varanjem ljudi i lopovlukom kako se ti bavis.Kompleksi upravo vrcaju iz tebe jer znas da si bezvredno stvorenje koje zivi na racun nesrece drugih.Kazes koje zlo si radio i radis?Pa upravo to,ubedjujes ljude da daju svoj novac u poslovnu priliku,obevacavs brda i doline dakle lazes a kolko sam shvatio iz tvog izlaganja nisi vise ni u Lionessu ni u One coinu.Ispravi me ako gresim.Pa ako je tako kako si napustio tako odlicne firme?Znaci neko ti nudi pare a ti neces.Hahaha
  No vec receno,da te ne boli sve ovo (a ti i ja znamo kolko te boli) ne bi ti ovde dolazio i pokusavao da se opravdas i pokazes javno kako si sjajan momak.Ti nisi nista drugo do kokosar i prevarant na sitno.
  I ti psujes i vredjas pa pokazujes svoju velicinu.Samo napred prijatelju ,znam da se suzdrzavas i da bi mnogo gore rekao sve o meni.Nemoj se suzdrzavati daj da vidimo sva govna koja se nalaze u tvojoj glavi,posto nema tamo nista drugo.
  Peni i besni,to mozes samo,diskreditujemo te sve vise i to je cinjenica.Uzmi bilo kog neutralnog posmatraca pa ce ti sam reci ko je koga vise ubedio.Ti njega da ulozi pare u prevarantske seme ili mi ovde da to ne uradi.
  Samo ti uzivaj u svom poslu Korbaru,ne znam samo cime se sad bavis i u kojoj si prevari.Ako se bavis nekakvom edukacjom ,to je tek vise nego smesno.Ti bi trebao da uzmes casove pocevsi od azbuke,pa etike,pa matematike pa svega onda ostalog.
  Naravno kad sam te prozvao za argumente znas i sam da ih nemas pa vrdas.
  No nisam bolje ni ocekivao
  Samo tako nastavi,daleko ces dogurati.
  Imam i ja za tebe da predlozim par kniga u skladu sa tvojim intelektualnim nivoom:
  1.Snezana i 7 patuljaka
  2.Ivica i Marica
  3.Pepeljuga

  procitaj,mozda i naucis nesto

  1. „Osoba koja pati od kompleksa ili osecaja vise vrednosti ima konstantnu potrebu da drugima dokazuje svoju nadmoc, da namece svoje misljenje iako zna da nije u pravu, omalovazava druge itd.“ – ovde se ti savršeno uklapaš 😉

   Ja ne ubeđujem nikoga, niti bilo šta obećavam niti garantujem, niti sam. Ja sam i dalje član Lyoness-a, imam svoju karticu koju koristim kod trgovaca koji su partneri, i tu nema ni prevare ni laži. Imam svoje onecoin-e, trgovac sam na dilšjkeru (prvi registrovani trgovac u Srbiji), ali ne radim na izgradnji mreže.

   Ja psujem i vređam? Daj pokaži mi gde ja vas psujem 😉

   Ja nemam nameru da se spuštam na tvoj nivo, niti ću da na tvoje psovke da uzvraćam istom merom. Mene da brine šta misle neki tamo anonimusi koji se bave tuđim životima, odavno se ne bih otinsuo u preduzetničke vode, već bih radio kod nekog privatnika do kraja života i čekao penziju 🙂

   Evo pogledaj ovaj video: https://www.youtube.com/watch?v=pW1jQyBXbvo

   I za kraj, jedan od komentara protiv mene u drugom tekstu ovde se završava sa „Očigledno ima dobre veze čim je uspeo da se ubaci kod nas u prilog Happy televizije i Tanjuga.“

   Za razliku od vas, ja ništa ne radim bezveze 😉 😀

 9. pa dovoljno je reci to sto si rekao,Rekao si stamislis o nama,kofu gluposti koju ocekujes i slicne stvari.Psovanje je i to,ne samo kada te neko nazove pogrdnim imenima.Ne pokusavaj da svoju nesrecu i nesrecni nesredjeni zivot sada prebacujes na druge.Ti si taj koji je nezadovoljan svojim zivotom i ki pokusava da na racun tudjih zivota i nesrece napravi sebi srecu.
  Eto gde se mi ne uklapamo prijatelju,da smeta mi kada gledam razne prevarante i hohstaplere kij lazi u varaju narod a ti si klasicni primer takvih izroda.Nas varaju mnogi,ali covek mora da proba da uradi nesto sto je u jegovoj moci i stane na put bar nekim od prevaranata.Upravo mi ovde to radimo i nije tacno da se mesamo u tvoj zivot vec bih rekao da se ti mesas u nase zivote.Tvoj neizrecivi jad,zelja da prevaris naivne i na njihov racun zaradis sigurno bodu oci svih postenih ljudi na svetu.Nepravda je nepravda,ma kako je ti zvao ne mozes umanjiti zlo koje si napravio i koje i dalje pravis.
  E sada zaista mislis da smo toliko naivni da cemo ti poverovati da koristis lioness karticu i to je sve?
  To mozes pricati naivnim ljudima koje si mozda i obrlatio da ti poveruju.Ne brajko,niko u lioness i one coin nije usao da bi koristio popuste ili ne znam sta jos vec da bi se enormno obogatio sto je i politika tih firmi.Da nije tako ne bi se potenciralo besna kola,besne vile i egzoticna letovanja.
  Ja u zivotu uvek zelim da saslusam druge i da im pomognem ako mogu kao sto i hohstaplere i prevarante svrstavam tamo gde im je mesto.Nemam potrebu da dokazujem svoju nadmoc ali imam potrebu da raskrinkam lose ljude i prevarante.To je moj jedini motiv ovde.Ti se mozes tesiti drugim stvarima,tesi se slobodno ali posao ovde prijatelju napraviti neces,kao sto ce i tvoje ime biti sve manje postovano dok ne ne provale i oni najgluplji.Eto to ce ti se desiti Nikola Korbaru.
  Vec receno,da te sve ovo ne boli ne bi se ti ovde potucao,nego prazni dzepovi smetaju a?
  Neka,bice sve prazniji,dok ne promenis svoju zivotnu filozofiju i dok na ljude ne budes gledao kao ravnopravna stvorenja koja zasluzuju pomoc an ne kao ovce za sisanje kako ih ti sada gledas.
  Zlo zracis pa zlo i privlacis,tako ti je to u zivotu.No znam da nemas dovoljno intelekta da shvatis te stvari

 10. Nakon Coinspace bio First sad je FAVOR…. ista ekipa… Ovde Saša koji je pljuvo po ‘misevima’ od 7mj 2017ne javlja se tu….. Znaci da pinovimo iz EU.. VLADIMIR POPOVIC.. Srbija RADOJEVIC ALEKSANDAR RADOJEVIC BILJANA i neki (ima ih oko 15tak lider) te Hr ŠPORČIĆI IVANA I TOMISLAV….

  1. Njihove objave na fejsu se još uvek vrte oko Firstcoin-a. On se naravno neće javljati, jer zna veoma dobro da je Coinspace bila prevara, kao što je Firstcoin prevara.

Zatvoreno za komentare.

Gore ↑

%d bloggers like this: