Već me nekoliko puta pitaju za ovu firmu tako da je red da napišem neki tekst o njoj.

Registrovana je u APR-u sa šifrom delatnosti 7022 – Konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem. Realno nudi zaradu kroz 10 do 20% od uloženih investicija. Nije poznato sa kim rade, sa kim sarađuju, sve je pod nekim velom poslovne tajne. Dosadašnja iskustva sa ovakvim sistemom viskokih kamata upućuje da nema tu nikakvih ulaganja u inostrana tržišta i slične budalaštine, već da se novac isplaćuje od uplata novih investitora. Što će reči klasična ponzi šema.

Kažu da su sve investicije osigurane kroz rezervni fond samo što ne navode odakle potiču finansijska sredstva za taj fond. Osnivački kapital firme je celih 100 dinara

Direktor firme je stanoviti Ivica Radenković, bar tako piše u APR-u, dok se on sam ne spominje ni na sajtu ICI Finance niti na njihovim prezentacijama.

Reklamiranje na fejsu vrše putem nekoliko stranica i nekoliko osoba, ali ću se za sad baviti samo zvaničnom stranicom firme gde ovog puta se navodi ime vlasnika firme: Ivica Golubović.

Pored osnovnog alarma vezanog za samu firmu – nerealne kamate za uložena sredstva, drugi veoma bitan alarm je vlasnička struktura. Kako se svako može sam uveriti u APR-u stoji jedno, na sajtu firme drugo (ici-finance.com/about/), a na njihovoj zvaničnoj facebook stranici treće. Vlasnička struktura potpuno zamršena i nejasna, ne zna se ni koliko tačno ima zaposlenih ni koje sve tu angažovan.

Mladalačka ekipa koja više nalikuje nekim uterivačima dugova…Presudite sami

Imamo i elemente regrutacije, tako da ICI Finance Consulting zalazi pored ponzi i u piramidalno delovanje.

Preporučujem dodatnu literaturu kako bi se laici lakše informisali o ovom tipu prevare, jer je ranije u Srbiji poslovala firma sa sličnim modelom rada, Elita Internacional:

http://www.blic.rs/vesti/hronika/od-vlasnika-elite-4500-prevarenih-ljudi-ceka-pare/lfz6r41

http://www.blic.rs/vesti/hronika/dolijao-uhapsen-vlasnik-elite-jedan-od-najvecih-srpskih-prevaranata/k3qsm7l

http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=205&cl=18

Za one koji kažu da firma isplaćuje sve kako je dogovoreno i da su zadovoljni, poručio bi da dobro obrate pažnju na sledeći citat:

I tako su u Nišićevu 3, gde su bile kancelarije, zakucale hiljade zainteresovanih građana, mahom penzionera i ljudi koji su dobili otpremnine iz firmi. Lazić je poslovao bez problema, kamate su isplaćivane na vreme, klijenti su bili zadovoljni…

Bili su zadovoljni sve dok taj isti Lazić nije samo jednog dana volšebno nestao sa 35 miliona evra.

Moj savet za ICI Finance je da zaobiđete u sirokom luku, i ako znate nekog iz ministarstva trgovine ili tržišne inspekcije, da ga uputite da ispita poslovanje dotične firme. Pre nego što bude kasno.

 

Dopuna 14. novembar 2017

Zvanična fejsbuk stranica je obrisana https://www.facebook.com/icifinanceconsulting/

Video izlistan gore je takođe uklonjen tako da sam okačio na youtube moju rezervnu kopiju

Od mladog „tima“ ostadoše samo stare izjave i trag o obrisanim snimcima:

Video prezentacija je obrisana a Jasna Popović sada reklamira Jolly5pro prevaru

Mogu samo da zaključim da je ICI Finance Consulting Beograd mrtav i napušten od strane bivših promotera.

Advertisements