Onecoin-Onelife Finski Dokumentarac

Finski javni servis Yle odradio je sopstveno istraživanje o Onecoin prevari i objavio dokumenatar 25.10.2016. Sa engleskim titlom pojavio se krajem oktobra. Rado bi ga preveo ali ne raspolažem dovoljno slobodnim vremenom, tako da ćete morati da se zadovoljite sa engleskom verzijom. U svakom slučaju bolje nego da nagađamo šta su rekli na finskom.

Što se tiče drugih novosti, Onecoin je ostao bez bankarskih računa. Zajedničkim delovanjem zajednice inostranih antiprevaranata, svi računi koje su korišćeni u svrhe uplate para za Onecoin su blokirani, i tako je prevara ostala bez mogućnosti uplate para na bankarske račune. Pravi apsurd zato što se pomenuta kompanija reklamira kao ubica Bitcoina i budućnost plaćanja, pa još kritikuje bankarski sistem a sa druge strane debelo zavisi od istog tog sistema jer njeni novčići vrede apsolutno ništa na slobodnom tržištu.

Ni jedan od tih računa nije glasio na ime kompanije već su koristili raznorazna fantomska preduzeća preko kojih se prao novac. Od saradnika se tražilo da ne navode ništa u vezi Onecoina niti da spominju kriptovalute, bitcoin i tokene, nego samo da navedu da kupuju edukaciju (legitimna kompanija zar ne ?) . Već su krenuli razni izgovori od toga da su računi ugašeni jer banke nisu u stanju da barataju sa tolikom količinom novca, pa do teorija zavere kako su banke uplašile moćnog rasta Onecoin-a i uz podršku konkurencije (Bitcoin) krenule u krstaški rat protiv Onecoin-a. Siguran sam da ćete čuti od nekog samoprozvanog Onecoin lidera varijacije sličnih izgovora.

Union Pay kartice su takođe blokirane.

Uputite svakog koga interesuje Onecoin da pogleda ovaj video i da proba da odgovori na jedno veoma važno pitanje: Zašto kompanija Onecoin, koja za sebe kaže da je obrnula toliko silnih para, odbija da to dokumentuje javno dostupnim finansijskim izveštajem  ?

Još jedna veoma bitna napomena, u nedostatku bankarskih računa, prijem i slanje para sada se vrši preko računa regionalnih i lokalnih lidera, što znači da su oni sada aktivni učesnici u prevari sa pranjem para, i da neće moći da se izvuku izgovorima kako su sami bili namagarčeni jer su verovali rukovodstvu kompanije. Takođe svi oni imaju mogućnost za razliku od obične raje da kupuju gift kodove za „edukaciju“ po ceni od 0.5€ po Onecoin-u, što znači da paket od 500€ plaćaju 1000 Onecoina, i da ih preprodaju po punoj ceni u evrima.

6 thoughts on “Onecoin-Onelife Finski Dokumentarac

Add yours

  1. Postovani,
    Koji je status swisscoin-a? Vidim da je popularan kod nas a organizacija mi lici na piramidalnu semu.
    Mozda gresim..

    1. Ne grešiš, swisscoin je samo još jedna kopija Onecoin-a. Sve fantomske „kriptovalute“ zatvorenog sistema, bez prisustva na otvorenim berzama kao što je coinmarketcap, su obične ponzi-piramidalne prevare.

    1. Da, maltene ista. Dovoljno je samo da malo zagrebete ispod površine hvalospeva promotera takvih falš kriptovaluta i primetićete veoma lako da im je cela priča šuplja.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gore ↑

%d bloggers like this: