Velika vest stiže nam iz Kine. Uoči održavanja velike ceremonije u gradu Harbinu u Kini, 23. aprila 2016 po reklamnom pamfletu

tj. oko nedelju dana pre početka same ceremonije, Kineske vlasti sprovele su hapšenja nekoliko OneCoin investitora, zaplenjena je suma od preko 30 miliona dolara i policija je upozorila javnost da ne investiraju u ovu prevaru.

Policija provincije Guandong izvršila je raciju 16. marta 2016 tokom promocije OneCoin-a, kada su uhapšena tri velika OneCoin investitora koji su vršili samu promociju i tada su im zaplenili sredstva od oko 30,8 miliona dolara.

Državne službe koje vrše istragu OneCoin-a procenjuju da je preko 92,4 miliona dolara investirano u OneCoin od strane hiljade učesnika iz Guangdong-a, Shandong-a, Sichuan-a, Henan-a, Hebei-a, Heilongjiang-a, Hunan-a i drugih provincija.

24. aprila provincijska policija za ekonomske prekršaje održala je javnu akciju upoznavanja građanja sa opasnostima novih Ponzi prevara uključujući prevare sa kriptovalutama.

Direktor policije Huang Shou optužio je kompanije poput OneCoin-a, da vrše ilegalne aktivnosti prikupljanja novčanih sredstava, i da ciljaju starije osobe.

Jedan od metoda koji su koristili Kineski OneCoin investitori kako bi promovisali svoju prevarantsku šemu, bile su tvrdnje da je reporter Kineske poslovne mreže podržao OneCoin.

Reporterka dotične televizije i njegova matična firma YiCai News izdali su saopštenje 19. aprila u kome kažu da:

  1. Da pomenuta reporterka nikada nije bio umešan u OneCoin
  2. Svako ko koristi njene reči da bi promovisao OneCoin čini to nezakonito i sa lažnim namerama.
  3. YiCai će nastaviti da istražuje sva dešavanja i smatraće OneCoin investitore odgovornim za širenje neistinitih informacija.
  4. Svako ko nastavi da koristi ime reporterke da bi promovisao OneCoin suočiće se sa tužbom.

Izvor: BehindMLM


Inostrani promoteri OneCoin-a nakon ove vesti su počeli sa akcijom spinovanja informacija sa ciljem da pre dstave kako dešavanju u Kini nemaju veze sa OneCoin-om već se radi o nekoj nepoznatoj valuti pod imenom Vicat.

Činjenica je da Vicat jeste kineski naziv za OneCoin. Da je u pitanju baš OneCoin svedoči još jedan dokaz, a to je objava Kineske Novinske Agencije YiCai na engleskom, gde upravo spominju OneCoin, tako da nedvosmisleno se radi o prvoj većoj legalnoj akciji usmerenoj protiv OneCoin-a. Možemo biti sigurni da će ih biti još više u bližoj budućnosti, imajući u vidu koliko raste broj država koje upozoravaju svoje građane da se klone ove prevare (Mađarska, Letonija, Švedska, Finska, Kolumbija).

Video Finske televizije o OneCoin-u

Što se tiče dešavanja na našim prostorima nama dobro poznata ekipa drži seminar u Beogradu:

  • Željko Janković – Top Leader
  • Zoran Stupar – Top Leader
  • Davor Todorović – Top Leader
  • Mihajl Petrović – Global Top Leader
  • Damir Topić – Top Leader
  • Marinko Parić – Top Leader

Šestorici veličanstvenih nula u promociji OneCoin-a nedavno se pridružilo jedno novo-staro lice. Ako ste iole upoznati sa SCnet-om, neće biti novo lice. U pitanju je Dragan Fratrić, jedan od suosnivača SCnet-a, koji nakon što se odvojio od svog kuma Roberta Paušića (drugog suosnivača, prvog čoveka SCnet-a) i pokrenuo Talion Sistem, sada vrši promociju OneCoin-a svojim zabludelim ovčicama, koje žarko teži da ubedi kako će OneCoin i njegov Talion Sistem biti prava budućnost plaćanja i zarađivanja. Mada ne napada direktno svog kuma, jasno je kome se obraća kad kaže da je sistem sa karticama zastareo i demode.

Njegove prezentacije:

Baš me zanima šta će Fratrić i ekipa iznad reći svom stadu kada se pročuje da je došlo do hapšenja u Kini. Verovatno će neko vreme uspeti da dobar deo priče gurnu pod tepih i preusmere na drugu stranu ali jedno je sigurno: neće moći sve tako lako da ublaže. OneCoin neće još dugo.

Advertisements