Lyoness prevara partner Crvene Zvezde

Najnovija vest je da je Lyones postao partner Crvene Zvezde. Detaljnije na http://www.sportnetwork.rs/play/79333/crvena-zvezda-i-lyoness-predstavili-nove-clanske-karte . Sem što se iz intervjua da primetiti uobičajen Lyoness PR, vidi se i da je gospodin Čović progutao istu marketinšku patku.

Šta na kraju sve ovo znači ? Apsolutno ništa. Već viđen pristup opisan u posebnoj temi . Za one koje mrze da čitaju isečak dole:

Autor LSR-a započinje ovaj korak sa pitanjem „koji tip prevare sponzoriše velike međunarodne događaje“ ? Potom zaključuje da su velika imena od milijardu dolara veoma ozbiljna oko držanja sebe čistim pred zakonom. Da zapošljavaju veliki broj legalnih timova, da imaju velike troškove te je nemoguće da su prevara jer prevare se odnose na brzo bogaćenje onih na vrhu a ne za stvaranje imena koje će trajati dugi niz godina.

Potom navodi da je Lyoness sponzor šampionata Austrije u golfu, da sponzorišu fudbalska dešavanja, biciklizam i druga događanja širom sveta. Na kraju postavlja pitanje „da li je ovaj novac dobro potrošen na prevaru ? ili je legitiman pokušaj da se izgradi trajan brend širom sveta“ sa porukom da sami odlučimo. Ostatak ovog koraka čine slike takmičenja u golfu, takmičenje u biciklizmu, slike fondacija, slike kancelarije u Majamiju i slika osnivača Lyonessa Frajdla sa Nelsonom Mendelom.

Deluje impresivno ? O da, naročito što će mnogi da progutaju tu priču o velikoj kompaniji koja pomaže porodicama i deci širom sveta, i što sponzoriše sportska dešavanja. Sponzorisanje sportskih dešavanja od strane prevaranata i prevarantskih firmi nije ništa novo. Setite se samo gazda Jezde i Jugoskandik Banke, koja je bila glavni sponzor šahovskog meča 1991. godine između Bobi Fišera i Borisa Spaskija. Isti gazda Jezda bio je glavni sponzor proslave proglašenja Crne Gore za prvu ekološku državu na svetu. Sponzorisao je i beogradski odbor SPS-a sa 200.000 nemačkih maraka.

Od novijih dešavanja vredi spomenuti Brazilsko-Američki MLM Telexfree, koji je sponzorisao brazilski fudbalski klub Botafogo. Isti Telexfree čija su sredstva zamrznuta u Brazilu, i koga je Američki SEC zatvorio 17. aprila 2014, uz hapšenje jednog od vodećih ljudi, dok je drugi preko Kanade pobegao za Brazil.

Još jedan dobar primer je Amerikanac Robert Alan Stanford, koji služi kaznu od 110 godina za organizovanje velike ponzi šeme. Njegova Stanford Finansijska Grupa bila je glavni sponzor turnira u kriketu, sponozor polo takmičenja, takmičenja u jedrenju, takmičenja u golfu (učestvovao čuveni Tajger Vuds). Stanford je takođe bio glavni sponzor teniskog turnira na kome su učestvovali Pit Sampras i Džon Mekinro. Ista grupa stajala je iza donacija za dečiju bolnicu svetog Jude u Memfisu. Ukupna šteta koju je napravio Stanford procenjuje se na 7 milijardi dolara.

Poenta je da donacije, sponzorisanje sportova, slikanje uz poznate ličnosti koje su na pragu smrti (pokojni Nelson Mendela) – nisu nikakav pokazatelj legitimiteta i validnosti kompanije. U ovom slučaju radi se samo o još jednom načinu da se Lyoness prevara prikaže u pozitivnom svetlu i obmani javnost u svoje prave namere. Kao što su gornji primeri dokazali svrha svega ovoga kada su prevare u pitanju jeste mazanje očiju i pravljenje svojevrsne dimne zavese. 

3 thoughts on “Lyoness prevara partner Crvene Zvezde

Add yours

 1. Koja je poenta ovog teksta?

  Znanje nikad nije bilo dostupnije (hvala ti internetu!), pa proguglajte malo razlike između MLM i piramidalnih šema.

  Pozdrav svim ljudima dobre volje i otvorene svesti.

  1. Poenta teksta i celog bloga jeste da razbije mitove oko MLM-a i prikaže ga u pravom svetlu, tj. šta se konkretno krije iza kulisa: piramidalna prevara sa sektaškim principima ispiranja mozga. Ako i dalje verujete u jednoroge, deda mraza i MLM bajke, ovo mesto nije za Vas.

  2. kao prvo niti si dobre volje niti otvorene svesti.Ovde si samo da mesetaris i da probas da izvuces licnu korist.
   Jadan si mnogo

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gore ↑

%d bloggers like this: